.

Palatul Copiilor din Deva îşi numără bobocii

Instituţia s-a pregătit pentru a-i primi pe toţi copiii pasionaţi de artă, sport, ştiinţă şi tehnică. 

“Cu nemărginită bucurie i-am așteptat pe copii, să începem împreună activitățile nonformale din toate dome­niile: artă, cultură, sport, tehnice, științifice”, spune directorul Palatului Copiilor Deva, prof. Rodica Pleșa (foto 1).
La numărătoarea activită­ților frumoase, au intrat și cele două Proiecte Erasmus+ (2020-2023), coordonator prof. dr. Mădălina Maria Udrea (foto 2), în curs de finalizare: „Enhancing intercultural understanding and communication through storytelling” al cărui coordonator a fost Italia, parteneri fiind Bulgaria, România, Spania și Turcia și „I am managing my own channel” al cărui coordonator a fost Polonia, iar parteneri: România, Spania și Turcia.

Și cum la Palatul Copiilor totul e o poveste, proiectul „Enhancing intercultural understanding and communication through storytelling” a fost binevenit în lumea noastră, a nonformalilor.
Copiii preferă poveștile. Ele creează un univers mistic și un sentiment de uimire despre lumea în care copiii fac un pas spre a descoperi mistere, spre a dobândi capacitatea de a discerne binele de rău. Povestirea este o mare oportunitate pentru copii de a câștiga empatie, admirație și acceptarea altor culturi, de a cultiva atitudini pozitive față de oameni de diferite medii, rase și religii, de a promova educația și creativitatea. Parteneriatul transna­țional se adresează profesorilor și ele­vilor, are scopul de a îmbu­nătăți capacitatea de înţele- ­gere a mediului real prin intermediul unor perspective asupra experien­țelor comune de viață, să exerseze și să consolideze limbajul și abilitățile de alfabetizare prin scenarii practice de învățare creativă, deoarece abilitățile de comunicare sunt o componentă cheie a succesului vieții.
Mobilitățile din Bulgaria, Spania și Turcia au fost deosebite, cu bogat schimb intercultural, dar mobilitatea găzduită de către România, a fost una cu totul aparte. Au fost vizi­tate obiective turistice, s-a făcut un tur gastronomic al zonei, iar activitățile cu tema Cărți de poveste 3D au fost derulate în colective reunite de profesori și elevi. O adevărată provocare pentru partenerii noștri străini, a fost „Șezătoarea românească”, „Confecționarea cărții 3D” și drumețiile pe cărările patriei.
Așteptăm iarna, să depă­năm poveștile „la gura sobei”, să confecționăm lucrușoare cu suflet pentru suflet și să ne amintim cu drag de tot ce a fost frumos.

Au consemnat Ioan Vlad şi Georgeta-Ileana Cizmaş

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate