.

„Ora PământuluI”, la Hunedoara

Sâmbătă seara, preţ de un ceas, s-au stins luminile pe zona pietonală Corvin şi parţial pe strada George Enescu din Hunedoara.
„Ora Pâmântului” este manifestare Cercetașii României – Hunedoara în parteneriat cu Primăria Hunedoara.
Vreme de o oră au fost stinse luminile pe pietonala Corvin şi pe strada George Enescu (parţial) într-un gest menit să ne reamintească faptul că ar trebui, cu toţii, să fim mai atenţi cu mediul înconjurător
„Susţinem marcarea „Orei Pământului” şi la Hunedoara pentru că, indiferent dacă trăim într-un oraş mare sau mic, trebuie să avem aceeaşi responsabilitate faţă de echilibrul naturii. Fără acest echilibru, viaţa noastră, a tuturor, s-ar deteriora dramatic. Este de dorit ca astfel de acţiuni să stea la baza unor comportamente şi obiceiuri mult mai prietenoase cu mediul. De exemplu, este la îndemâna oricui ca, măcar o dată pe săptămână, să mai lăsăm maşina acasă şi să ne deplasăm pe jos, cu bicicleta ori cu autobuzul. Am făcut acest gest simbolic de a opri iluminatul arhitectural şi parte din iluminatul zonei pietonale Corvin pentru a ne reaminti nouă, în primul rând, faptul că resursele planetei nu sunt nelimitate şi că depinde de fiecare dintre noi, adulţii de astăzi, în ce fel de lume vor trăi copiii şi nepoţii noştri”, a spus primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate