.

OPINII: Societatea civilă este #rezist?

,, Suntem un amestec ciudat de stări și lucruri: trădăm plângând și râdem trădând.” – Grigore Vieru

Nu am crezut niciodată, nici în cele mai rele vise, că Președintele Iohannis este la mâna lui#rezist, în frunte cu Polițanu, Bădiță ,Guseth, Angi Serban, Sandy etc. și toată gașca lui Soroș. Nu am crezut niciodată că vom fi divizați tocmai de cei care ne conduc. Nu am crezut niciodată că Președintele va sta la masă cu asemenea oameni.
Ocupați-va de țară Dle Președinte ! Nu vă ocupați de găștile soroșiste. Dle Președinte, vreți globalism? Doriți să dispărem ca nație? Cum stați la masă cu asemenea oameni? V-am votat, Dle Președinte! Noi toți suntem Societatea Civilă. Cum să mă reprezinte pe mine asemenea oameni care ne vor răul ? Credeți că anul acesta se mai câștigă cu Facebookul?
Domnule Președinte, așe­zați-vă la masă cu oameni serioși. Care este diferența între penali și drogați? Părinții și copiii noștri pleacă să culeagă căpșuni și să-i spele la cur pe vestici. Iar noi facem infarct și cancer pentru multinațio­na­lele lor, conduse de securiștii noștri.”Când te desparți din vina ta, încerci o vreme să te lupți cu ireversibilul, îți dai seama că n-are sens, te lamentezi de formă și renunți. Când te desparți din vina celuilalt, ai nevoie de o perioadă de timp ca să înțelegi ce s-a întâmplat. Iei povestea de la capăt, pas cu pas, și te chinui să pricepi ce n-a fost bine și unde ar fi trebuit ca lucrurile să apuce pe alt drum.
La fel se întâmplă și atunci când te desparți de țara ta. Dezamăgit, înșelat, mânios, îndurerat. Nu ți-e ușor s-o lași. Țara și mama nu ți le alegi. Te așezi pe celălalt mal al lumii și cauți răspunsul: ce s-a întâmplat cu țara mea de-am fost nevoit s-o părăsesc. În Romania străinii au distrus și vândut totul. Unde să muncești? Ești nevoit să pleci cu ,,traista în băț” cum spun românii.

României i-a dispărut rostul
E o țară fără rost, în orice sens vreți voi. O țară cu oameni fără rost, cu orașe fără rost, cu drumuri fără rost, cu bani, muzică, mașini și țoale fără rost, cu relații și discuții fără rost, cu minciuni și înșe­lătorii care nu duc nicăieri. Există trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia, pământul și credința – spunea renumitul actor Dan Puric. Îmi face deosebită plăcere că în anii tinereții mele am copilărit împreună, am petrecut o parte din viața noastră de copii în acel minunat Orășel de munte. Era un om, un patriot. Viața de astăzi din Romania este atât de încurcată încât nici dracul nu mai știe în ce direcție ne îndreptăm mâine.

Mă uit la bătrânii zilelor noastre
Sunt batjocoriți de 30 ani cu o ură rar întâlnită. Stau în foame și frig, din lipsă de bani. Au pensii de nimic, 600-1000 lei, marea majoritate. Sunt umiliți de copii lor. Aruncați în azile de bătrâni, trecând pe la ei cu o sticlă de suc și o portocală, coborând dintr-un autoturism luxos. Trec, stau câteva minute, îi întreabă ce averi mai au, ce bani puși deoparte au și ce bani mai rămân din pensii, ca să-i poată lua și acei ban. Bătrânii sunt batjocoriți de funcțio­narii publici și chiar bruscați, sunt scoși la vot ca ciurda de pe ulițe, pentru o perelină, o pungă de făină sau mălai, câțiva pești și o sticlă de suc, puse într-o plasă cu însemnele partidului. Toți și toate partidele fac la fel, sunt o apă și-un pământ, vorba românului. Ei sunt ținuți precum câinii și folosiți atunci când domnii trebuie sa fie aleși să meargă pe locuri călduțe. Seamănă cu niște animale flămânde, lihnite de foame. Ei sunt înțelepții ,fără bătrâni nu există familie, fără ei nu există viitor. Ei sunt oamenii care au dat mult acestei țări și multor generații, dar am uitat că peste muzica lor excepțională s-au înregistrat manele. Iar Gica Petrescu și alții au fost înlocuiți cu Salam, Bursuc, Mercedes, Cocoșatu etc. Ei erau oamenii care lucrau pământul, ca din acel pământ să-și hrănească familia, iar pe copii să-i trimită mai departe, la școli înalte. Acum nu mai lucrează nimeni pământul, decât câțiva bătrâni rătăciți ai zilelor noastre.
Citeam într-un articol despre un rege din Thailanda că a făcut un program intitulat ,,Suficientă Economie ” care încurajează oamenii să cultive tot ce le trebuie: un pom, roșie, un ardei etc. sau să crească păsări și animale în fiecare gospodărie. Dacă vine o criză globală, acei oameni supraviețuiesc fără probleme. La noi, chestia asta se numește “agricultură de subzistență” și Uniunii Europene nu-i place ! Europa dorește ca țăranii să-și cumpere roșiile, carnea brânza șoriciul de la hypermarketuri franțuzești și germane, că d-aia avem UE. Cântatul cocoșilor dimineața, lătratul vesel al lui Grivei, grohăitul lui Ghiță până de Ignat, corcodușele furate de la vecini și iazul cu sălcii și broaște sunt imagini pe care castrații de la Bruxelles nu le-au trăit, nu le pot înțelege și, prin urmare, le califică drept niște arhaisme barbare. Să dispară! Din bețivii, leneșii și nebunii satului se trag ăștia care ne conduc acum.
Cum să votez eu pentru homosexuali decât atunci când și eu sunt homosexual. Bruxellesul este plin. Neam de neamul lor n-a avut pământ, că nu erau în stare să-l muncească. Nu știu ce înseamnă pământul, câtă liniște și câtă putere îți dă, ce povești îți spune și cât sens aduce fiecărei dimineți și fiecărei seri. I-au urât întotdeauna pe cei care se trezeau la cinci dimineața și plecau la câmp cu ciorba în sufertaș. Pe toți gângavii și pe toți putu­roșii ăștia i-au făcut comuniștii primari, secretari de partid, șefi de pușcării sau de cămine culturale. Pe toți ăștia, care au neamul îngropat la marginea cimitirului, de milă, de silă, creștinește. Vorbim de credință?
Nu vreau sa deranjez dar ,,fetele bisericești” trebuie să se îndrepte către enoriași. Să ajute enoriașii, să le explice tainele credinței și trebuie lărgit bagajul de cunoștințe al fiecărui prelat în parte. Credința doar bătrânii o mai poartă. Tinerii se închină foarte rar, dar mulți nu știu de ce se închină, nu citesc nimic, ascultă doar manele. Sex și droguri, probabil uită pe moment de cele rele din viața lor. Societatea nu le oferă nimic tinerilor, iar Biserica trebuie să fie mai atentă cu acești tineri, există riscul ca lumea să se îndepărteze de credință. Ar trebui ca noi toți să fim mai atenți cu cei din jurul nostru, să contribuim toți la crearea unui cadru bun de educare a tinerilor și nu numai. Când or dispărea acești oameni bătrâni, vor pleca la cele veșnice, o să-l ia și pe Dumnezeu cu ei. Cred că nici Dumnezeu nu mai are puterea de a ne mai suporta cât de răi și intriganți suntem. Avem, în schimb, o variantă modernă de credință. Se poartă la nunți, botezuri și înmormântări, la alegeri, la inundații, la sfințiri de sedii și aghesmuiri de mașini lu­xoa­se, la pomenirea eroilor Revoluției. Mai nou, se botează și autoturismele. Pe când și fotomodelele? Se accesorizează cu cruci făcute în grabă și cu un “Tatăl nostru” spus pe jumătate, că trebuie să răspunzi la mobil. Scuze, domnu’ părinte, e urgent. Fugim de ceva, ca să ajungem nicăieri. Ne vindem pământul să facă ăștia depozite și vile de neam prost pe el. Ne sunăm bunicii doar de ziua lor, dacă au mai prins-o. Bisericile se înmulțesc, credincioșii se împuținează, pe sfinții de pe pereți nu-i mai cunoaște nimeni. Fetele noastre se prostituează până ce găsesc un italian bătrân și cu bani, cu care se mărită. Băieții noștri fură bancomate, joacă la poker și beau de sting, pentru că știu de la televizor că fetele noastre vor bani. Părinții noștri pleacă să culeagă căpșuni la vestici. Iar noi, facem infarct și cancer pentru multinaționalele lor, conduse de securiștii noștri. Cam mulți Securiști avem în țara asta, cred că noi nu ne mai cunoaștem locurile, nu mai știm cine suntem ca indivizi. Vai de mama noastră, am ajuns sa ne autodistrugem singuri și văd că pe zi ce trece ne ducem singuri spre dezbinare, spre dezmembrarea țării, spre globalizare, în care unii de la noi din fruntea statului așteaptă cu nerăbdare, contra unor favoruri, sa ne distrugă ca națiune.
Jale, Dle Președinte!!! Națiuni, popoare, nici dumneavoastră nu mai știți ce să mai spuneți, ca să fiți în grațiile doamnei Angela Merkel, care este în cădere liberă de pe tobogan. Iar noi, nu știm în ce barcă suntem, nu știm nici cu cine să mai stăm la masă. Oricum, suntem împinși la masa săracilor. Ce ne-a dat nouă Uniunea EUROPEANĂ ? Ne-a luat totul și încă ne ia tot, inclusiv caracterul și demnitatea. Vor să ne facă Cerșetori și homosexuali. Oare nu se apropie un colaps ? Păcat că gândim așa ca să împingem această țară spre distrugere. Se dorește dispariția ei. Am ajuns pe mâna unor indivizi gen,, # rezist”!!! Acum începe să-mi fie rușine că în 2019 sunt condus de asemenea oameni.

Al dumneavoastră același patriot și demn
Prof Ioan Romeo Mânzală

P.S. Nu sunt cu #rezist oameni buni! Sunt un român întreg la cap.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate