.

OPINII: Cine și de ce dorește să fie anarhie?

Realizarea istorică a lui Iohannis cu ”România educată”se vede după nouă ani. Drept răsplată că am ajuns aici, peste un an pleacă în alta funcție. Câtă mârșăvie? Câtă mizerie! Nu am crezut că ne va aduce aici. Bănuiam ca Iohannis nu va face prea multe pentru Romania, dar ce constatăm  azi, este prea de tot, prea mult, prea dureros și  inacceptabil. Este oribil!

Poza în care Președintele Iohannis se afla împreună cu Președintele Germaniei pe ”Podul Minciunilor”de la Sibiu, spune totul, cât o mie de cuvinte.

În așteptarea președintelui

De Ispas, la București, profesorii erau în grevă, demonstrând și refuzând oferta guvernului. În schimb, la Sibiu, o cucoană zâmbăreață, însoțită de ceva ”iezi” și ”iede”, așteptau să sosească președintele României și al Germaniei. Cei doi președinți veneau în vizită la liceul unde ”coana mare” este dirigintă la clasa a XI-a și, vezi Doamne, acolo nu era grevă. Ceva mai ridicol nu se putea! Parcă eram un El al anilor 80, întors în țară, după mai multe vizite!

,De ”ziua Eroilor”

A fost prezent, la Buzău, zâmbărețul Ciolacu, care, ar trebui să lase locul altora. Pălăria e prea mare pentru el! Ori conduce țara cu mână de fier, ori pleacă acasă. Dar văd că toți politicienii fac numai ce vor și urmăresc doar binele lor.  Pentru popor, nimic!

Înainte de 1989, cimitirele și monumentele închinate eroilor neamului erau amenajate frumos, pline de flori și străjuite de militari. Astăzi, o mare parte dintre ele sunt invadate de buruieni, iar crucile distruse sau dispărute. Oare asta aștepta poporul român în 1989, când țara avea o agricultură performantă, industrializată, fără un leu datorie, ba chiar avea un depozit de cinci miliarde de dolari. Ceea ce au reușit guvernanții să facă, sub îndrumarea partenerului strategic SUA și UE, se vede. Astăzi, datoria României este de miliarde de dolari, iar 50% din țară este vândută pe nimic. Patrioții noștri, care și-au dat viața pentru țară, de ”Ziua Eroilor”, se răsucesc în morminte de groaza holocaustului abătut peste România și poporul ei.

Oare apărăm interesele altora?!

Astăzi, conducătorii noștri, zâmbind, într-o grabă frenetică vând tot ce se maia poate vinde, elaborează legi antiromânești, confirmând că suntem adevărate slugi în slujba străinilor UE și SUA. Poporul, sătul de toate, mai crede în minciunile lor, ambalate frumos. Este groaznic să vezi cum România se sinucide încet, dar sigur, cum ne conduc alții care nu fac nimic pentru poporul tău!

Se strigă SLAVĂ UCRAINA! Ba CHIAR SE SPUNE CĂ  ROMÂNII TREBUIE SĂ MOARĂ PENTRU Ucraina. De ce? Oare nu apărăm suficient interesele altora sau a beizadelelor lor?! Distrugerea și îndatorirea României până la faliment, în defavoarea altora, se vede cu ochiul liber!

 Cadrele didactice

Pe parcursul anilor, au fost și sunt încă o masă de manevră, prostiți cu iluzii, doctorate etc.

În timp ce profesorii erau în grevă cerându-și drepturile, la Sibiu se cânta: ” O lume minunată!”, Da, s-a creat o lume minunată, dar pentru foarte puțini români! ”România educată” promisă cândva, a devenit doar o iluzie și s-a ales doar cu aplauze.

Astăzi, analfabeții funcționali și agenții lui Soroș, trădătorii loviturii de stat din 1989, care huleau învățământul românesc performant, apreciat pe plan mondial, au fost promovați la conducerea învățământului românesc, pentru a-l distruge. Și au reușit acest lucru.

La alegeri, în mare parte, cadrele didactice votau dreapta globalistă. Iar agenții lui Soroș, ONG-urile, născute ca ciupercile după ploaie, aveau ca sarcină de bază manipularea cadrelor lor.  Iar manevra a ținut! Dar acum, manipularea a slăbit și a început deșteptarea în procent destul de mare. Dacă toate cadrele didactice s-ar uni și nu s-ar lăsate amăgite de agenții lui Soroș, lucrurile ar sta cu totul altfel. Dar cum ministru este consiliera lui Iohannis, pe care o laudă mereu, lucrurile se văd cu ochiul liber. Dacă Ministrul Învățământului era de la PSD, iar România educată ar fi aparținut unui PSD-ist, vuia Planeta Pământ!

Speranțe sunt puține

Ca românii să voteze după judecata lor și să nu se lase manipulați de tot felul de indivizi care apar, în preajma alegerilor, cu plasele pline de făină și ulei.

Atunci când Petre Țuțea scria că a făcut pușcărie pentru ”un popor de idioți, ce cred minciuna mai repede ca adevărul”, avea dreptate.

În astfel de condiții, cadrele didactice trebuie să fie primele care să se revolte și împotriva parteneriatului cu UE, SUA, NATO, care  jefuiesc România, nu doar pentru salarii mari!

Romania”țară de pripas”

Avertismentul Prof.univ.dr. Ioan Aurel Pop, Președintele Academiei Române, a dat de gândit multora:

”Ce rost mai are să știe absolvenții Teorema lui Pitagora, volumul sferei, scrisul și cititul, Creangă și Eminescu, franceză ori spaniolă, mecanisme simple și vectori, compoziția chimică a materiei, viața plantelor și animalelor. Renașterea și umanismul, marile descoperiri geografice, deosebirea dintre Munții Alpi și Munții Anzi sau dintre limba latină și America Latină ?

Există mulți oameni astăzi, mai ales dintre reprezentanții noilor generații, care nu simt nici un fel de handicap în lipsa lor de cultură, în ignoranța lor, în mintea lor vidată în mod intenționat și care – educați pentru contingent și obișnuiți cu trăirea clipei – vor ca în școală să se dobândească nu cunoștințe, ci numai deprinderi, numai tehnici de viețuire și de supraviețuire, numai modalități de adaptare la mediu.

Adaptarea omului la viața curentă pe care o trăiește nu s-a făcut niciodată prin discipline practice care să le excludă pe cele considerate „teoretice”, ci prin teorie serioasă care să explice bine viața cotidiană. De aceea, a spune că matematica este inutilă, fiindcă elevii nu vor folosi, niciodată, în viață, integralele sau limitele este un nonsens. Matematica este prezentă în toate fibrele omului contemporan, în toate evenimentele vieții cotidiene, dar ea trebuie studiată în școală ca să poată fi folosită. Altminteri, devin problematice chiar măsurarea unui teren, exprimarea unui procentaj, regula de trei simplă sau transformarea hectarelor în kilometri pătrați.

Ai noștri politicieni majoritatea au făcut școli la distanță. Veți spune că toate astea le face acum computerul. Fals! Le face omul, cu ajutorul computerului, iar dacă omul face acest lucru în mod mecanic, fără să înțeleagă și să poată explica ce face, atunci, omul contemporan a ajuns, deja, un mecanism, încetând să mai fie om.

La literatură, un elev nu mai poate citi toate romanele importante ale omenirii sau ale românilor și nici nu mai acceptă să preia mecanic opiniile criticilor și istoricilor literari și să le învețe pe de rost. Dar asta nu-i dă cuvânt să spună că literatura secolului al XIX-lea – de exemplu – este desuetă și să pretindă în programele școlare texte sportive, reportaje despre catastrofe naturale, regulamente și instrucțiuni etc. în locul textelor literare.

 Lectura clasică se poate completa cu filmul inspirat din literatură (și se poate îmbina arta literară cu arta cinematografică). În locul textelor plicticoase din criticii consacrați, se pot face dezbateri și se pot ghida elevii spre descoperirea de către ei înșiși a sensurilor unui text literar. Dar nu se poate înlocui textul literar cu textul banal !

Firește, anii au trecut și școala este obligată să țină pasul cu viața, dar nu aruncând peste bord valorile reale în favoarea unora iluzorii. Iar programele europene, naționale sau locale de educație sunt foarte importante, dar nu de ele ducem lipsă, în primul rând, ci de aplicarea legilor existente, de scoaterea educației din statutul de cenușăreasă, de tratarea cu seriozitate a școlii”.

Constituția nu se mai respectă

Este haos peste tot. Actele se semnează pe furiș, apoi se secretizează în favoarea Austriei. Cum să se mărească pensiile și salariile când banii merg în Austria, Germania, SUA, Franța și, bineînțeles, în Ucraina?! Ce a făcut Ucraina pentru noi de plătim interesele altora? În felul acesta ne vom distruge ”pas cu pas”, fără pandemii și fără bombe!

Mai în glumă, mai în serios, Emil Cioran spunea: ”…Ca să treci de la limba română la limba franceză e ca și cum ai trece de la o rugăciune la un contract.”

Să ne amintim doar de Anisie, care nu știa limba română. Să-i vedeți și pe Turcanu, Gorghiu, Orban, Voiculescu, Câțu sau Ginea care, așa cum doar ei știu să se exprime, o să ne cerșească voturi. Și atunci, de ce ne mai mirăm că am ajuns aici?! Obiectivele politicienilor sunt vizibile, ei n-au nici un interes să ne salveze. Vor merge, în final, în Germania, America, Monaco etc. unde vor trăi liniștiți, negândindu-se în nici un caz la bunăstarea noastră. Și atunci, nu avea dreptate Grigore Vieru când spunea:”Doi mari vrăjmași are romanul; mila pentru străini și ura pentru ai lui. Nu Prutul ne desparte, nici străinii,ci interesele unor ipocriți și trădători de neam și țară”.

Al dumneavoastră, același

Prof. Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate