.

OPINII:  ”Cancerul democrației” a corupt și religia

Aceste protuberanțe cancerigene, care, neamputate la timp, produc religiozitatea lui de transcendență, îmi pare a crește pe măsură ce secularizarea societăților progresează impetuos, iar religia de tip clasic este discreditată în numele unei trufașe, dar părelnice lucidități. Lăsat fără speranță calmantă în lumea de apoi și părăsit în vidul existențial ivit prin suprimarea dimensiunilor sale spirituale, omul se vede cuprins și destabilizat de angoase și nevroze. Trăiește în provizorat, fatalism și depresie.

”Reacția multor tineri educați ai unei modernități antinaționaliste și antireligioase e dictată de necazul care-i chinuie. Vor mima ateismul și-și vor clama aderența la globalism, dar vor cotiza, uneori inconștient, la altă ideologie totalitară, pseudoreligioasă. Vor găsi încă înainte de-a claca vinovatul viitorului lor insucces nu doar “în celălalt”, ci și în lumea care-l tolerează. Îi vor demoniza celei meritocratice prezentul. Îl vor interpreta fals, spre a-și explica prospectiva neizbândă și a o anula preventiv. În acest scop se autoanihilează ca indivizi liberi și responsabili”, scria prof. Călinescu de la Iași.

Împreună cu anticapitalismul ecologic și antidemocrația islamistă, cu relativismul și corectitudinea politică, această doctrină servește ca bază culturală ideologică revoluției neomarxiste demarate în SUA și EUROPA.

Pretextele ei sunt atrăgătoare pentru intelectualul postmodern, care tinde să fie laic, antinaționalist și însetat de aer curat și justiție socială. Dar e și nevrozat, nu doar de secularizare, ci și de conformitatea reclamată de elite, care și-au pierdut și ele busola morală ori și-au rătăcit-o, ferindu-se, din comoditate, prostie ori lașitate, să-și regăsească nordul. Confuzia pe care o întrețin facilitează nu doar apariția și masificarea insului “woke” căzut pradă fanatismului unei religii atee, ci și formarea “alianței temporare dintre elite și gloată”, evocată de Hannah Arendt în “Originile Totalitarismului”.

Contrareligia ivită astfel, e nihilistă

Pare nesângeroasă, dar e, potențial, nu mai puțin implacabilă și crudă decât inchiziția. Ce propune contrareligia “wake”? Anticivilizația. O presupusă izbăvire fundamentală pe antioccidentalism, antidemocrație, antiamericanism și, nu arareori, pe antisemitism. Fiindcă democrațiile sunt imperfecte și resimțite de noii fanatici a fi sursa vexărilor lor. Iar cea americană și israeliană sunt simboluri ale rezilienței și eficienței unei lumi libere alcătuite din națiuni pluraliste, religioase, capitaliste și tolerante, care s-au impus în pofida tuturor contradicțiilor, câștigând pariuri improbabile, în ciuda unor dușmani formidabili.

RELIGIA YORK

Cea mai grea boală a statelor unite este propria-i lăcomie, care-i fără leac, de aici au derivat și celelalte. Elita economică a SUA din pură lăcomie a creat noul imperiu economic al lumii, China, beleaua și au impus întregii civilizații occidentale delirul lor autodistructiv. Unde pătrunde „democrația” americană și neoliberalismul lor economic se alege praful de tot, speculă, șomaj, mizerie, sărăcie, prostituție, drogangeală, violență și criminalitate, război, distrugere, astea sunt benefice aduse de SUA pentru omul de rând de pe această planetă. Și, multă, multă propagandă la tv. și prin filme, i-au întrecut la propagandă de cea mai joasă speță până și pe cei mai retarzi bolșevici din tot fostul bloc socialist.  

 Sa judecam darwinist: o formă de viață are o tinerețe, o maturitate, o decrepire si, normal, un sfârșit. Dacă sfârșește tăindu-și singură craca de sub picioare…e treaba ei, o privește. N-are decât să-și troznească singură păduchii care o anemiază. Conceptul ,,woke” a fost inventat de doi homosexuali. Și la acești oameni trebuie să li se dea și lor niște drepturi în societate ,dar nu forțăm mâna să-și schimbe plăcerile că vor niște conducători agresivi și să promoveze conceptul violent.

„Woke” este un cuvânt englez care îi desemnează pe cei care „s-au trezit” la realitate.

Realitatea asta cum e ea îi deranjează pe mulți, inclusiv pe români, dar asta nu justifică cenzurarea sau ascunderea realității.

Religia ,,woke” –  religia ateista a progresiștilor

Nu e ceva nou – decadența unui sfârșit de imperiu ! În USA e la fel … azi. Dacă americanismul se diluează până nu mai înseamnă nimic AMERICAN = NU VA MAI fi nimeni dispus să-l apere! USA … mai e încă americană, însă SUBTERAN e condusă de non-americani ! USA s-a zăpăcit de tot …  În USA, părerea mea … e că din nou „intră-tacită-n lume” ceva din tradiția evreiască (old-soroshistă) … „egalitar”, „egalitară”, absurdă, mințită.

Cine încercă însă să înfăptuiască (!) în realitate o UTOPIE doar ideologic virtual viabilă… strică lumea ! ,,Dacă vrei să distrugi „FEMINISMUL”, bagă între femei „ADEVARAȚI BĂRBAȚI CU FUSTĂ” (ducând la extrem ideologia „feminismului)!

Daca vrei să distrugi fascismul sau comunismul, bagă în grupările lor FANATICI, care ducând la extrem ideologia, fac greață! Asta este metoda lor. Înjectate cu ONG-uri, unde sunt proiecte provocatorii, care duc ideologia progresistă la absurd și distrugerea națiunilor. USA a introdus ideologia YOKE, care este o găselniță împotriva grijilor real financiar – PRAF IN OCHIUL MULȚIMILOR, (unde-s demonstranții anti-bancheri dispăruți peste noapte în … conflictul artificial „WOKE” … inter-homosexual ?)

Cândva, USA era CA un VIS

Care s-a transformat în coșmarul umanității. America e în groapă! Cum e șefu ales, așa e și poporul. De mâncat nu mai mănâncă decât la regim. De dansat nici atât. Doar dă mâna cu aerul și aerobic pe scara avionului. Alții se ocupă de turism și imobiliare. Oare or fi și ai noștri pe dreapta? Nu cred, poate politic de dreapta!? Dar ,,lumea” se ocupă de războaie și de viața sexuală. Transgenderii, homo, lesbienele în SUA sunt nu numai vocali, dar și agresivi, e un adevăr, exact cum sunt fundamentaliștii Iudei, când cineva contestă Holocaustul.

Riley Gaines e și o fată frumoasă, e și activista care ține cuvântări împotriva intrării transgenderilor în sporturile feminine, o anormalitate în fapt, și își face și ea o carte de vizită politică, că numai din înot nu poți trăi. Când participă la conferințe, e însoțită de agenți de securitate și, într-o încăierare din 23 aprilie 2023, ea susține că o persoană a atins-o de doua ori , nu că a fost bătută”.

Totuși, minoritățile sexuale nu vor să-și vadă în pace de nefericirea lor, vor să o proclame și să câștige și bani și respect cu deviațiile sexuale.

Cine încercă însă să înfăptuiască, în realitate, o UTOPIE doar ideologic virtual viabilă … strică lumea! ” Americanii sânt un popor care se va autodistruge.

Cine poate salva EuropaA?

Și pe noi, odată cu ea?! Gândiți-vă ce s-a întâmplat la alegeri, cu mașinațiunile în America, dar și la noi. Ca să conduci turma, ai nevoie de paznici! ”Nu poți avea paznici în turmă, dacă nu le oferi privilegii! Nu știai asta?! Fiți pe fază, că soroșiștii vor face aceleași lucruri și în România, nederanjați. Deocamdată sunt câteva infracțiuni disparate. Dar vin alegerile și atunci să vedeți angajări în România! A crescut violența în orientările sexuale.

În America, ca și în restul lumii, de fapt, violența împotriva celor de altă orientare sexuala decât cea tradițională este caz curent. Mai ales în comunitățile mici, unde prostia tradiționala e motiv de mândrie. Acești activiști anti-LBGTQ, se simt oripilați când vreun membru al lor este violentat de acei… inși de gen incert, pe care de obicei îi păruiesc cu cea mai mare pace, considerând violența împotriva acestora ca fiind ceva normal și natural.

Vremurile de azi nu creează homosexuali sau transgenderi: aceștia au existat dintotdeauna. Pur și simplu nu îi mai obligă să se ascundă ca altădată și le oferă un minim de drepturi specifice. Dar asta nu înseamnă că sunt impuse aceste atitudini sexuale și celor care nu le agreează. Dar dânșii, limitați la minte, care nu văd mlaștina în care stă mintea lor, nu au cum să înțeleagă că așa cum lumea pe care religia lor a distrus-o a dispărut, pentru că nu mai corespunde cu realitatea și necesitățile epocii, și lumea lor se sfârșește într-o zi!

SUA ne arată viitorul lumii” libere” după ” resetare”…Se pare că după resetarea Turnului Babel, a Egiptului antic, a Imperiului Maurilor, a Imperiului francez , țarist etc. „Resetatorii” eterni au reușit ( în fine)  e pierdut. Din păcate poate lua după ei toată omenirea…

Pentru cei deja oficial vizibilitate în USA, acum, plus soarta dolarului, nu mai interesează pe nimeni. Băncile sunt în cădere, economia este aproape de colaps. America este la un pas de faliment. Este ciudat că nimeni nu vorbește  despre rostul democrației.

Oare democrația a apus?

 Rostul democrației este să pună mâna pe putere cine este determinat s-o facă, povestea cu libertatea ….e ce vrei să fie…Sunt 200 de milioane de analfabeți din 330 în SUA, care habar n-au în ce lume trăiesc, însa pe moment sunt norocoși că sunt…americani Norocul lor cu lașitatea, lăcomia și prostia majoritare le ocupa timpul. Cel care vine la Casa Alba va avea serios de lucru. Mai bine ca Iohannis, nu lasă nimic în urmă, că n-a făcut nimic. Nu i se va putea reproșa nimic.

Observ o cabală a puținilor la minte care se felicită reciproc că sunt deștepți! În timp ce voi vedeți și vă jucați de-a răzbelul și ideologiile aruncate, praf în ochi pentru a va distrage atenția, acești shaitani au patentat deja „soarele artificial” (sic!). Cum credeți că vor să ne facă să renunțăm la suveranitate și drepturile fundamentale, ajungând să ne hrănim cu cadavre umane lichefiate (matrix, soylent green etc.) parcă trăim în mintea unor oameni bolnavi…Se spune că noi suntem particule din Dumnezeu și trăim prin El…dacă acesta este „apropos că în Biblie spune că Dumnezeu se răzbună 7 generații, dacă îi „încalci calea”. Wow. … Isus NU are nici o legătură cu toate acestea…

Dumnezeu există! Să ne rugăm să scăpăm de teroare și prostie! Vorba poetului, ,,Plecăm pe rând și în tăcere vin. În lumea asta de durere, TRAIM, IUBIM, VISAM , MURIM”

Al dumneavoastră același

prof. Ioan Romeo Manzala

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate