You are currently viewing OPINI: Ultima perfuzie…

OPINI: Ultima perfuzie…

 „Nimic nu este mai actual decât relația pe care omul o are cu adevărul despre lumea în care trăim. Dialogurile conduc, prin personajul principal, la subiecte precum înviere sau la Iisus. Este actual, numai că lumea se ferește să dezbată despre asta”,  lumea trăiește într-o inerție – omenirea o ia pe arătură și are nevoie de ani buni să se întoarcă la punctul de start.

„Discursul nazist care a dus la al doilea Război Mondial s-a dovedit un drum înfundat. Comunismul, cea mai mare oroare pe care a cunoscut-o omenirea de-a lungul istoriei, la fel. Noi, după 1989, ar fi trebuit să ne întoarcem la punctul din care să o luăm de la capăt. Și nu am luat-o de la capăt, pentru că trăim acum zorii unor ideologii noi și o viziune discutabilă despre lumea în care trăim. Textul (lui Soloviov) este mai mult decât actual. Vorbind despre lumea de azi, din 2023, mi-e teamă că este vorba și despre lumea din 2300. Multe se vor schimba, dar nu vom scăpa de morbul utopiilor”

„Acum trăim într-un sos amestecat, într-o mare confuzie. Utopiile sunt în germinație. Ni se promite un alt comunism, asta este evident! Nu mai poți asuma lumea așa cum este – trebuie mereu să te poziționezi, ca o declarație de intenție, înainte de a face o afirmație. În zilele noastre, orice afirmație pe care o faci despre semenii tăi, față de dragostea de aproapele tău, se poate întoarce împotriva ta. Poți fi oricând catalogat ca rasist sau homofob, chiar dacă nici nu te-ai referit la așa ceva. Nici comunismul nu a atins nivelul ăsta de demență. Atunci, cenzura venea de la autorități, astăzi cenzura este în capul tău”, Cristi Puiu, regizor.

Nu e nicio conspirație

Este rezultatul unor minți bolnave în care drogați și dezechilibrați psihic au devenit vedete, filosofi, universitari, jurnaliști, influenceri, politicieni, în care școala a devenit de mase și, implicit, a coborât standardele ca oricine să o poată termina, în care Bisericile, dar și mass-media, din rațiuni economice, ca să fie mai atractive și mai prospere financiar, în loc să mai fie formatori de opinie, s-au lăsat deformate de opiniile vulgului.

Este rezultatul a 73 de ani în care generație după generație, într-o prosperitate pe credit, copiii nu s-au mai maturizat și tot mai mulți au rămas niște adolescenți tembeli și la 50 de ani.

Este rezultatul în care științele au capitulat în fața profitului și au alimentat orgia colectivă, menajând și încurajând mofturile. Și astfel cercetarea științifică a reușit, de exemplu, să creeze sânul perfect, dar nu să rezolve problema energiei electrice sau foametei.

Este rezultatul a 70 de ani în care o sinteză toxică etică care a adoptat ifose de știință, a preluat controlul asupra academiei, iar agenții săi au devenit mai importanți în instituții decât angajații propriu-ziși. Mă refer, desigur, la psihologie. Pur și simplu suntem într-o societate atât de distrusă intelectual și moral, încât orice demență a devenit posibilă.

Și voi ce așteptări aveți de la această societate? Să acționeze rațional? Nu are cum. Este o societate bolnavă condusă și compusă de oameni și mai bolnavi

Iar cei care tot încearcă să găsească un fir rațional în demența asta se înșală. Ar fi bine ca lumea să fie controlată de niște masoni, bubuli, bielderbergi sau davosieni pragmatici și raționali, după mintea lor bolnavă.

După ’89, toate partidele care s-au format, s-au format pe baza  unui bloc comunist. Din blocul ăsta comunist a apărut apoi ciupercăraia de partide de astăzi, care au aceeași rânduială, aceeași concepție, aceeași gândire comunistă. Pentru că ei au știut și știu întotdeauna să joace un teatru foarte elegant în fața unei națiuni care e indusă în eroare de toată manevra asta politică. Și au o experiența de atâta vreme, încât nu le poți sta în față cu adevărul, cu cinstea, cu corectitudinea.

„E mârșavă toată politica asta!”

Au dus lumea de ,,râpă’ și aceleași ,,caricaturi’ vor la putere.

Păi nu vezi acuma că aceleași fețe apar în mai toate manifestările importante politice? Parcă nu ar mai exista în lumea asta a noastră politică alți bărbați și oameni care au avut o valoare și au o activitate în cadrul național și unii care au murit pentru realizarea acestei nații, scrie atitudini.com. Politicienii de azi stau acum și benchetuiesc pe ruinele și osemintele martirilor, celor care au luptat. E adevărat că așa se întâmplă, unii mor și alții poartă decorații, dar chiar în halul acesta”?

Sistemul comunist din România nu se schimbă așa de ușor, așa cum și poporul evreu a trebuit să stea atâția ani în robie ca să dobândească pământul făgăduinței. Așa și aici, trebuie să treacă timp ca să piară din neam în neam sămânța de comunist. Și astfel trebuie să ai răbdare, pentru că Dumnezeu îngăduie. Iar acești politicieni sunt oameni care au o experiență foarte adâncă, crescuți la Moscova, crescuți în centrele astea mari politice de manevră și nu ai cum să reziști în fața lor.

Deci, tot politică comunistă se desfășoară în continuare. Își pune în sfârșit o eșarfă cu care mărșăluiește în fața poporului. Și care popor? Care nu mai există? În urmă sunt însă martirii de la Timișoara, martirii revoluției, pe care acum calcă în picioare. Jertfa lor îi mai ustură. Nemții încearcă să ne recâștige ,,pas cu pas’’. Nu cred că în istoria României a existat conducere mai slaba ca actuala. Revoluția de la Timișoara nu a adus rezultatul visat de oameni.

De ce a pornit tocmai de la Timișoara?

Pentru că, Timișoara e un centru cu multe influențe străine și oarecum sub influența asta nemțească și maghiară; are alt contact de zone și poliție, și teritorial și economic, fiind și un loc de întâlnire, unde se pot mișca lucrurile altfel decât ai face în Moldova sau într-o zonă a Munteniei, Olteniei. Alta este mentalitatea și agerimea de concentrare a românilor. Dar sunt multe manevre dedesubt, încât nu mai poți avea încredere că o acțiune este bună și nemincinoasă. Ne-am fript o dată.

Suntem un popor foarte slab, total nepregătit, total necunoscător; nu știe, nu are habar de existența și de viața sa; toate ziarele și toată presa, tot ce se publică nu este decât o gogoșărie mare. Dar nimeni nu îndrăznește să vorbească altceva, toți vorbesc frumos, oratoric, dar nu spun ce trebuie să spună. Vorbesc frumos în fața tinerilor, apar în conferințe și la televizor, vorbesc despre Ștefan cel Mare, îl iau pe Mihai Viteazul, îl iau pe Cantacuzino, pe Constantin Brâncoveanu, dar să spună ceva la zi, cum se petrec lucrurile și să le dea așa o explicație amănunțită, să vină cu o explicație, firească Sfântu’! – nu vorbește nimeni. Vorbesc ore întregi, dar de fapt nu spun nimic. Ei se ascultă doar pe ei!

Atunci, mi-am dat seama că totul este un fals. Nu mi-am pus prea mari nădejdi în Revoluție pentru că știam că ea este o manevră care trebuie să prostească o lume. Totuși, mi-am pus încrederea în om, socotind că oamenii se vor îndrepta spre lumea aceasta care a suferit. Credeam că vor veni niște oameni la conducere dintre cei care au militat pentru dreptatea și fericirea neamului.

Lumea nu s-a îndreptat deloc

A urmat același materialism, aceleași concepții, aceeași gândire. Au pus stăpânire pe capul acestei mulțimi care a înnebunit și n-a știut ce să mai aleagă. Și atunci mi-am dat seama că totul este un fals. Așa s-a întâmplat în Rusia, așa s-a întâmplat în Bulgaria și peste tot. Așa încât, n-am putut să-mi pun speranță, după cum nici la ora actuală nu-mi pun nicio speranță, pentru că nu noi ne conducem, nu noi ne administrăm, nu noi ne dirijăm, nu noi gândim.

”Este o gândire străină și cu totul aparte de viața și de idealurile noastre creștin-ortodoxe. Și tot ce nu este în duhul acesta ortodox, nu are continuitate în istorie. De aceea „nu vă nădăjduiți spre fiii oamenilor întru care nu este mântuire”.

Noi sperăm totuși ca din tot aluatul acesta să mai iasă și ceva bun. Vedeți dumneavoastră, când într-un cazan se fierbe tot materialul acesta și aurul și argintul și fier și bronz și toate metalele, din toată fierberea aceasta se vor alege după felul lor, așa și cu neamul acesta. Poate, în sfârșit, vor ieși la lumină frumusețea și curăția lui, ca să fie pregătit pentru marele act al venirii lui Hristos pe pământ și pentru judecata obștească. Dumnezeu să binecuvinteze poporul acesta și neamul nostru și să-i dea un viitor fericit!

Ce șanse de supraviețuire mai are poporul mioritic?

Dacă nu vom fi spulberați de al treilea și cel mai minuțios elaborat măcel mondial, sigur vom fi devorați de cea mai toxică specie de paraziți, lăcustele rozătoare de salarii și pensii speciale, fie ei politruci, (in)se-curiști, (ne)judecători, procurori  și ce alte specii de sine-curiști și paraziți speciali s-or mai fi fătat. Acești viermi paraziți sunt cea mai cumplită amenințare nu doar la adresa securității naționale, ci chiar a supraviețuirii noastre ca popor.

Găselnița lăcustelor ne(judecătoare)

De a da statul în (ne)judecată pentru niște inventate și aberante drepturi salariale restante și de a-și da câștig de cauză unii altora, asta e cea mai criminală și sfidătoare strategie de haită infracțională de hiene organizate în stil mafiot. Într-un stat nu se poate fura decât ajutat de politic și justiție, nu se poate distruge decât cu ajutorul legii, nu devine corupt decât cu ajutorul justiției.

Ca prin minune, hotărârile lătrate de (ne)judecătorii CCR-ului ce privesc privilegiile lăcustelor și hienelor speciale sunt respectate cu sfințenie de către toți fanarioții jefuitori din colonia mioritică. Pe când hotărârile behăite în lehamite de aceiași mafioți (ne)judecători ai CîCîRî-ului privind drepturile populației sunt tratate cu flegme și cu micționări cu boltă de către aceiași fanarioți. Probabil că asta înseamnă să fii mafiot de cea mai înaltă clasă.

Prima misiune a viitorului Tribunal Popular va fi arestarea tuturor paraziților (începând cu campionii lăcomiei, (ne)judecătorii, judecarea lor în regim de urgență și condamnarea la o scufundare ritualică în apă, timp de minim 10 minute, în colivii individuale. Este cea mai ieftină și ecologică pedeapsă. UE este o parodie proastă. Ea, în acest moment, face ultimele perfuzii, după care urmează dezintegrarea acestei Uniuni care a fost condusă prost de oameni cu probleme medicale.

„Sunt nebuni”, este concluzia politicianului irlandez Daly. de la tribuna UE.

„Ideea de a închide orice dezbaterea rațională predomină peste tot acum”.

Potrivit lui Daly, nu ar fi existat un război în Ucraina dacă Europa ar mai avea politicieni puternici, precum fostul cancelar al Germaniei, doamna Angela Merkel. Dar politicienii adevărați sunt de domeniul trecutului.  Mulțumesc dlui George Panait pentru articolele sale unde reiterează problemele grave ale societății românești și lumii întregi, (sursa de inspirație este mai puternică decât orice în zilele noastre într-o lume ,,năucă’ de cap).

„Suntem fericiți să cheltuim miliarde pentru a prelungi războiul din Ucraina. Mi se face scârbă. Da, Rusia poartă responsabilitate în acest conflict, dat nu putem ignora rolul NATO. Iar UE, în loc să promoveze pacea și să acționeze în interesul popoarelor europene, a ucrainenilor, a cetățenilor UE și, da, a cetățenilor ruși a devenit o unealtă a NATO și a complexului industrial”, a spus Clare Daly într-un discurs rostit în Parlamentul European. Ucraina prosperă iar noi mergem spre faliment. America a devenit ,,oaia neagră” a lumii. Biden nu dorește să mai poarte un dialog. Ursula duce UE acolo unde a dus și J. Biden  SUA. Lipsește din ecuație Klaus de la Davos.

Asta e lumea de azi, care primește…ultima perfuzie.

Al dumneavoastră, același

 Prof. Ioan Romeo Mânzală

Lasă un răspuns