.

Olimpicii Liceului de Arte devean, în recitaluri muzicale la Deva şi Hunedoara

Liceul de Arte „Sigismund  Toduță” din Deva vă invită să participați în această săptămână la un adevărat festin muzical.

În diverse locații și ipostaze, olimpicii de la clasele de Muzică, împreună cu profesorii lor vor aduce în fața publicului devean și hunedorean rodul talentului și al muncii lor din acest an școlar, oferind un spectacol muzical de înaltă ținută artistică.

Marți, 18 iunie 2024 începând cu orele 18 va avea loc un recital de pian susținut de elevii Costa Iosia (clasa a X-a, prof. Cezarina Lazăr) și Bălan Sebastian (clasa a XI-a, prof. Cristian Dumitriu). Ei îi vor avea ca invitați pe colegii lor Mariș Dariana (clasa a XII-a, prof. Cristian Dumitriu) și violonceliștii Robert și Andreea Bodochi (clasele a X-a și a XI-a, prof. Maria Dumitru, corepetitor prof. Cristian Dumitriu). Recitalul va avea loc în Sala Excelsius a Liceului (sediul de pe strada Titu Maiorescu nr. 30), iar publicul va audia lucrări solistice pentru pian și violoncel din repertoriul clasic și romantic.

Tot marți, 18 iunie 2024, în Piața Unirii,între orele 11- 13, elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva vor încânta trecătorii prin performanțele lor musicale și vizuale, în cadrul unui eveniment realizat în parteneriat  cu Primăria Municipiului Deva.Veți putea asculta elevi instrumentiști și interpreți vocali de toate vârstele și corul „Arlechino” al claselor I-IV, iar liceenii claselor de Arte Plastice vor produce un veritabil atelier în spațiul public, realizând lucrări în aer liber.

Joi, 20 iunie 2024, în Sala Cavalerilor din incinta Castelului Corvinilor din Hunedoara, începând cu orele 18, va avea loc Serata de Muzică Clasică. Recitalul cameral va reuni deopotrivă elevii și profesorii Liceului de Arte „Sigismund Toduță”, care vor interpreata lucrări de o mare diversitate stilistică din repertoriul instrumental solistic și cameral. Îndrăgitul cvartet „Cuore” reprezintă doar una dintre deliciile muzicale ale Seratei realizate de Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva în parteneriat cu Primăria Municipiului Hunedoara și Muzeul Castelului Corvinilor.

Vă așteptăm cu drag.

Responsabil pentru relația cu presa

Prof. Andreea Lupu

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate