.

Laurenţiu Nistor: Gânduri la aniversarea a 15 ani de la înființarea Episcopiei Devei și Hunedoarei

Cu prilejul aniversării a 15 ani de la înființarea Episcopiei Devei și Hunedoarei, transmit cele mai calde urări și aprecieri pentru activitatea deosebită desfășurată de toți cei care au contribuit la dezvoltarea eparhiei noastre.
Pentru județul Hunedoara, înființarea propriei episcopii prin decizia Sfântului Sinod din 19 iunie 2009 a reprezentat un moment istoric, marcând începutul unei noi perioade de împliniri spirituale și sociale.
Primul ierarh al Episcopiei, Preasfințitul Părinte Gurie, a avut un rol fundamental în dezvoltarea și consolidarea acestei instituții. Sub îndrumarea sa înțeleaptă, Episcopia a devenit un reper spiritual și un sprijin constant pentru întreaga comunitate. Eforturile Preasfințitului Părinte Gurie, până la trecerea sa în veșnicie în 2021, au lăsat o moștenire durabilă de credință și devotament.
În prezent, sub conducerea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopia Devei și Hunedoarei continuă să crească și să se dezvolte, având la bază valorile creștine autentice. Acțiunile de caritate, activitățile desfășurate de episcopie în domenii precum educația și cultura au avut un impact profund asupra comunității noastre, sprijinind pe cei în nevoie și promovând iubirea de semeni și solidaritatea.
Prin slujirea lor, ierarhii Episcopiei Devei și Hunedoarei, preoții și întreg clerul, au reușit să cultive în rândul credincioșilor un spirit de coeziune și ajutor reciproc. Restaurarea și construirea lăcașurilor de cult, organizarea de evenimente culturale și educative, precum și proiectele sociale desfășurate, au contribuit semnificativ la îmbogățirea vieții spirituale și culturale a județului nostru.
Cu ocazia acestei aniversări, doresc să îmi exprim profunde mulțumiri și recunoștință tuturor celor care au contribuit la edificarea Episcopiei Devei și Hunedoarei.
Dumnezeu să binecuvânteze Biserica noastră străbună!
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate