.

Oaspeți din cinci țări la Cetatea Deva!

Elevi și profesori din Grecia, Polonia, Finlanda, Portugalia și Germania au vizitat Cetatea Deva, miercuri, 27 februarie 2019, în cadrul unui proiect Erasmus+ al Școlii Gimnaziale nr. 4 din Vulcan, coordonat de profesorul Paul Ursuța.

Grupul de 48 de persoane a ajuns în Cetate pe vechiul drum de acces la monument și a fost întâmpinat, la Poarta 1, de Garda Cetății Deva.

Pe parcursul vizitei, oaspeții au aflat istoria fortăreței care a păzit, secole de-a rândul, ieșirea și intrarea în Transilvania, pe valea Mureșului și au fotografiat cele mai importante obiective din incinta monumentului.

”Străinii s-au aflat pentru prima dată nu doar în județ, ci și în România. Au fost foarte impresionați de Cetatea Deva. Vom vizita și alte obiective turistice din județ. În cele patru zile pe care le vor petrece în țara noastră, încercăm să învățăm cu toții că, indiferent de naționalitate, de limba vorbită sau de obiceiuri, putem găsi puncte comune între diferite naționalități, puncte care să ne ajute de purtăm conversații plăcute și chiar să legăm prietenii”, a declarat profesorul Paul Ursuța, coordonatorul național al proiectului.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate