.

Micuţele handbaliste de la CSM Deva, la prima lor competiţie oficială

Sala de sport a Liceului Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara a găzduit, duminică, 19 martie, Festivalul județean de minihandbal şi babyhandbal. La competiție au luat startul zece echipe din județul Hunedoara, șase la minihandbal și patru la babyhandbal.

Competiția s-a adresat echipelor mixte, la minihanbal participanții având vârsta maximmă de 11 ani, iar la babyhandbal de 9 ani. În cadrul acestei întreceri nu s-au contabilizat scorurile, toate echipele fiind declarate câștigătoare. Ceea ce a fost, însă, pe parchet, dar și atmosfera din tribune, este greu de descris în doar câteva cuvinte. S-a jucat cu ardoarea specifică vârstei, iar părinții și bunicii din tribună au fost vulcanici de-a dreptul.

Printre participantele care au făcut show total s-au aflat și micuțele handbaliste de la CSM Deva, pentru care competiția de la Hunedoara a fost prima lor participare oficială la un turneu. Devencele au înscris trei formații în turneu, dintre care două la minihandbal, unde s-au duelat cu două grupe de la CSȘ Petroșani și cu câte una de la CFR Simeria și gazdele de la CSȘ Hunedoara.

De asemenea, CSM Deva a avut înscrisă o echipă și la babyhandbal, care a jucat împotriva concitadinilor de la Vipers, cu trupa din Petroșani și cu cea din Hunedoara. Chiar dacă a fost un turneu amical, unele jucătoare, chiar la această vârstă fragedă, au arătat o aplecare deosbită pentru handbal, iar printre acestea s-au numărat și câteva fetițe de la CSM Deva, atât la minihandbal, cât și la baby handbal.

Trebuie menționat că la aceste categorii de vârstă meciurile se dispută pe terenuri reduse, pe lat, mai exact, iar porțile sunt mai mici, la fel ca și numărul handbalistelor prezente pe parchet, la minihandbal evoluând un portar și patru jucătoare de câmp, iar la babyhandbal se aplică sistemul 1+5,

Vă vom ține la curent cu programul micuțelor handbaliste de la CSM Deva, care sunt pregătite de Ioan Mătăsaru, la minihandbal, și de Alina Matei, la babyhandbal.

Minihandbal CSM Deva Albastru: Ellen Amoldovencei, Ana Burada, Diana Costea, Maria Drăgănescu, Camelia Ghiura, Daria Herdea, Daria Neag, Bianca Muntean, Ana Popa, Denisa Vale.

Minihandbal CSM Deva Roșu: Maria Anghel, Maria Bisericescu, Daria Boriță, Maria Cozma, Bianca Donici, Raisa Grosu, Maria Ignat, Ioana Lupulescu, Rebeca Pârvu, Maria Popa, Raisa Popovici.

Babyhandbal CSM Deva: Briana Amarandei, Ruxandra Beșleagă, Carolina Burada, Ana Guga, Eva Katana, Grace Magda, Alessia Matei, Tabita Nanu, Sophia Nițu, Ilinca Oala, Sarah Panța, Alessia Stănășel, Mălina Szekely, Abigail Tabac, Anastasia Tomuș, Natalia Vale. /fB CSM Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate