.

Futsal: Autobergamo Deva câştigă Cupa României

United Galați și Autobergamo Deva au reeditat finala Cupei României de anul trecut. În 2016, cele două mari rivale jucau în finala Cupei României chiar la Sala Sporturilor din Deva.
Autobergamo s-a impus atunci la limită, 3-2. A fost ultimul trofeu al Cupei Româ­niei cucerit de gruparea deveană. Pentru finala din acest an, antrenorul celor de la Autobergamo Deva, reputatul Ricardo Cámara Sobral a contat pe serviciile a doi oameni de bază, Leonardo Moura și Florin Matei reveniți în lot după suspendarea survenită la meciul de la Odorhei, dar nu a bene­ficiat și de sprijinul lui Bernardo dos Santos, care a primit un cartonaș galben în jocul cu West Deva și a fost suspendat pentru marea finală!
Față în față cu râvnitul trofeu pe masă, cele mai bune echipe de futsal din România au luptat într-un adevărat spectacol în fața a peste 800 de spectatori. Devenii au controlat partida și au reușit să înscrie prin Florin Matei primul gol al finalei in min.6 și apoi din nou în min. 11 învingându-l pe portarul naţionalei, Petrişor Tonița pentru 2-0.
Oaspeţii au reuşit să re-ducă din diferenţă prin Vlă­duţ Dudău în min.12, iar Iulian Cojocaru a înscris în min.15 pentru Autobergamo Deva, dar în minutul urmă­tor Dudău realizează dubla pentru gălaţeni, iar scorul a fost 3-2 pentru gazdele tur­neului, scor cu care s-a încheiat prima repriză.
Repriza secunda a început cu o dominare tactică a devenilor, dar echipa gălățeană a reușit să egaleze, 3-3 în min.27 prin Dos Santos Pele și partida s-a relansat. Devenii au revenit şi în min.31 au înscris prin Moura spre bucuria celor 800 de spectatori din tribune.
Cu trei minute înainte de final Cireș a ratat egalarea, dar devenii au reușit să se desprindă decisiv prin golul înscris de Iulian Cojocaru care a adus scorul la 5-3 pentru Autobergamo.
Moura a mărit avantajul devenilor la 6-3, iar gălaţenii au redus din handicap prin Cireş şi în ultimul minut prin Arauho.
Scor final 6 la 5 pentru echipa deveană care câştigă Cupa României, ediţia 2022-2023 în aplauzele publicului din tribune.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate