.

Lucian Ioan Rus, candidat PSD la funcția de primar al municipiului Deva: „Pe oameni nu-i interesează atât de mult explicațiile, ci rezultatele”

Accent Media (AM): Domnule Lucian Rus, sunteţi candidatul PSD pentru Primăria Deva. Vă rugăm să vă prezentaţi, în câteva cuvinte, cititorilor noştri.

Lucian Ioan Rus (LR): Am 44 de ani și sunt secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Sunt căsătorit și binecuvântat cu doi copii pe care vreau să îi cresc în România, la Deva, orașul care rămâne primul în ordinea priorităților mele de dezvoltare. Am crescut și am trăit în Deva cu senzația unui loc în care se poate, un loc de care sunt mândru și care mă obligă atât pe mine cât și pe colegii mei.

Din vasta experiență antreprenorială am învățat că pe oameni nu-i interesează atât de mult explicațiile ci rezultatele, ca sumă de eforturi, strategie și pricepere. Am învățat că nu este suficient să vrei, că oamenii rămân acolo unde există speranță și viziune, că ai nevoie de oameni valoroși pentru a reuși. Deva este în atât de multe feluri acasă și față de acasă există responsabilitate și suflet și cred că o comunitate puternică se construiește atunci când oamenii merg împreună în aceiași direcție. Asta cred că trebuie să dăm Devei azi, o direcție de dezvoltare clară bazată pe indicatori și nu pe povești de noapte bună.

AM: Sunteţi în politică de peste 20 de ani. Ce aţi învăţat în toată această perioadă?

LR: Viața politică la nivelul Partidului Social Democrat, în cei peste 20 de ani petrecuți aici, m-a învățat mai presus de toate că arta compromisului nu este echivalentă cu cea a negocierii și nici nu trebuie să fie și că atunci când îi reprezinți pe oameni, reprezinți visele lor, așteptările lor, încrederea și viitorul lor în comunitate. Deva din păcate, de foarte mulți ani, reprezintă un municipiu reședință de județ care a pierdut ritmul dezvoltării în comparație cu municipiile reședință de județ din imediata apropiere și asta în principal pentru că în multe situații nu am avut curaj sau pricepere să exploatăm la maximum potențialul acestei zone.

AM: Ce merită municipiul Deva?

LR: Ceea ce vreau pentru Deva, vrea orice cetățean onest al acestui municipiu și anume să nu mai pierdem timp discutând despre ceea ce nu se poate face și să începem să facem ceea ce trebuie făcut în mod strategic pentru ca Deva să beneficieze de o creștere a calității vieții. Suntem obligați ca în următorii ani să avem inteligența de a ne raporta la principiile unei bunăstări care să stea pe pilonii resurselor umane, ai poziției strategice în raport cu rețeaua de autostrăzi, ai accesării banilor europeni în raport direct cu specificitatea zonei.

Ceea ce vreau pentru Deva, este ca ea să devină un exemplu de bune practici în domeniul turismului, al culturii, al petrecerii timpului liber. Vreau ca Deva să fie un oraș pentru oameni cu mobilier urban care să pună în valoare tot ce înseamnă frumos în acest loc. Sunt sigur că oamenii așteaptă soluții simple și eficiente și o să vorbim despre fiecare soluție în parte, acolo unde contează, în cartierul tău, pe strada ta. Numai bine, tuturor!

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate