.

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, aproape de final

Ministrul Transporturilor a vizitat ieri mai multe tronsoane de autostrăzi din Ardeal.

Vin veşti bune pentru şoferii care circulă în partea de vest a ţării: lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva este aproape gata, lucru constatat, de altfel, şi de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aflat ieri într-o vizită de lucru pe şantierul acestei investiţii.

Asociaţia Pro Infrastructura a realizat o nouă filmare aeriană a acestui tronson, iar din imagini se poate observa că sensul Ilia-Deva este asfaltat, ceea ce demonstrează că lucrăruile se apropie de final.

„Odiseea lotului 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva se apropie de sfârşit, la şase ani de la semnarea contractului (august 2013) şi după nenumărate bâlbe administrative, manipulări, promisiuni fanteziste şi probleme tehnice. Singurul punct rămas de finalizat este celebrul deal „al liliecilor“, unde constructorul (UMB) a aşternut primul strat de asfalt între cele două viaducte de acces pe sensul spre Deva. Estimăm că tot sectorul de 22,14 km va fi pregătit de inaugurare în aproximativ patru săptămâni. Solicităm responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi celor ai antreprenorului să rezolve din timp birocraţia şi testele necesare recepţiei la terminarea lucrărilor, astfel încât şoferii să poată circula imediat ce noua autostradă este gata”, se arată într-o postare a Asociaţiei Pro Infrastructura.

Licitat în urmă cu şase ani, tronsonul a avut o istorie ciudată, mai ales după momentul în care o organizaţie de mediu semnala că pe traiectoria acestuia ar fi o peşteră în care trăieşte liliacul cu barbă, o specie foarte rară. Nimeni nu a verificat însă adevărul celor susţinute de către ecologişti, până când o doamnă de la Ministerul Mediului a venit la Şoimuş şi a intrat în ceea ce se numea peşteră. Se pare că realitatea din scripte diferea de cea de la faţa locului, aşa că s-a luat decizia strămutării liliecilor care au întârziat lucrările cu doi ani. Şi acesta este doar un exemplu de incompetenţă al celor puşi să gestioneze bunul mers al lucrurilor!

Să sperăm că promisiunile guvernanţilor se vor materializa şi în practică, iar şoferii vor putea circula pe autostrada pe care o aşteaptă de atâţia ani!

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate