.

La Bretea Română – o gamă variată de modalități educative

Instituţia noastră de învăţământ – Şcoală cu tradiţie şi istorie bogată în comuna Bretea Română – după cum ne relata prof. pr. PASCONI Cosmin Tiberiu Petrică (foto), în calitatea sa de director – a fost înfiinţată la începutul secolului al XX-lea.

În toată această perioadă cadrele didactice s-au remarcat prin implicare, profesionalism şi dedicare, oferind elevilor noştri educaţie la cele mai ȋnalte standarde. Deşi clădirea actuală a fost construită în anii 1950, elevii Şcolii Gimnaziale Bretea Română învaţă în spaţii renovate recent şi dotate cu echipament modern (avem table interactive în fiecare clasă). Pe lângă activităţile şcolare obişnuite, ei sunt implicați în multe activităţi extraşcolare dintre cele mai variate: culturale, artistice, sportive şi relaxante.

Printre activitățile extrașcolare pe care le-am organizat cu drag se numără o şezătoare tradiţională, un minunat bal al anotimpului, o vizită la Apele Române şi multe activităţi de dezvoltare personală precum întâlniri cu consilierul şcolar, poliţia de proximitate sau inspectori şcolari. Aceştia le-au vorbit elevilor despre pericolul tehnologiei şi al drogurilor, probabil cele mai relevante lecţii pe care le pot învăţa la vârsta lor. Pe de altă parte, elevii de la ciclul gimnazial s-au distrat la Zumba Party şi la jocurile de societate, în special remy. Şi asta doar în Săptămâna Școala Altfel.

Cei mici au avut şi ei parte de activităţi specifice vârstei, cum ar fi de exemplu diverse experimente, jocuri de mişcare şi sportive precum şi un carnaval. Au  fost implicaţi şi în alte activităţi printre care vizite la muzeu, întâlniri cu Poliţia, Jandarmeria, pompierii, consilierul şcolar şi o excursie la „Fabrica de Ştiinţă” din Turda.

Pe lângă suita de activităţi diverse din Școala Altfel, am avut o activitate ecologică în cadrul proiectului „Let’s Do It, Romania!” dar şi o activitate culturală, „Noaptea Cercetătorilor”(Researchers’ Night), desfăşurată în parteneriat cu Geoparcul Internaţional UNESCO Ţara Haţegului, iar în luna octombrie am marcat Ziua Naţională de Comemorare a Holocaustului printr-o mini piesă de teatru.

Pasionaţii de fotbal ai şcolii s-au întrecut în cadrul săptămânii sportului şcolar.

Elevii au învăţat să fie generoşi cu semenii lor în cadrul săptămânii legumelor şi a fructelor donate.

Zilele de 1 Decembrie și 24 Ianuarie au fost şi ele marcate corespunzător cu activităţi specifice, unde portul tradiţional şi culorile tricolorului au punctat momentul.

Ziua Culturii Naţionale (15 ianuarie) a oferit momente de sărbătoare atât la orele de limba română cât şi la cele de dirigenţie unde elevii au recitat şi discutat opera lui Mihai Eminescu. De Ziua Naţională a Lecturii, elevii noştri au făcut schimb de cărţi şi sugestii de lectură.

De notat că, toate cadrele noastre didactice s-au implicat cu pasiune şi dedicare nu doar în ceea ce privește activităţile şcolare de zi cu zi, ci şi în cele extraşcolare, încercând astfel să îmbine utilul cu plăcutul şi să ofere elevilor noştri o gamă cât mai variată de modalităţi educative.

Au consemnat Ioan Vlad și Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate