.

La Biserica din Cinciș-Cerna, Veta BIRIȘ a primit Diploma de onoare „DRAG DE DUMNEZEU”

Zi frumoasă de martie. Soarele a oferit cu drag o parte din farul razelor sale.

În Biserica Ortodoxă din satul Cinciș-Cerna erau deschise „ușile pocăinței”, iar mulțimea de credincioși cerea darul lui Dumnezeu, energie spirituală, forță sfântă și putere.

Pe acest fond, s-a continuat implementarea proiectului „Trăim în Dumnezeu și El trăiește în noi”, în coordonarea prof. Ioan VLAD, ocazie cu care cunoscutei și apreciatei interprete de cântec religios, Veta BIRIȘ, i s-a acordat Diploma de onoare „DRAG DE DUMNEZEU” pentru „promovarea prin cântec și trăire sufletească a învățăturii creștine, a ortodoxiei – care este viața în Hristos, viață în duh și adevăr”.

Acest proiect desfășurat sub egida Episcopiei Devei și Hunedoarei, cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop NESTOR, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și „Accent Media” Deva, a făcut ca întreg auditoriul, prin cântecele religioase ale Vetei BIRIȘ, să trăiască momente de neuitat sub semnul biruinței lui Hristos pe pământ, împlinirea și încoronarea slujirii sale de Domn și Mântuitor al lumii.

            Privind în ochii celor prezenți vedeai parcă cum doreau o iubire frățească în inimi curate – adevărata cale de-a simți și cunoaște pe Dumnezeu.

            Acest moment cultural-religios a fost dedicat memoriei preotului protopop iconom stravrofor, Anton RUDEANU, (foto mic) – născut în luna martie –  fiu al satului, ctitor al Bisericii din Cinciș-Cerna și „Cetățean de onoare” al comunei Teliucu Inf. A fost un cunoscut susținător al tainelor lui Dumnezeu, bun îndrumător, sfătuitor, mângâietor și luminător spre dreapta credință creștină ortodoxă.

            Tot cu acest prilej, părintelui paroh, APIETROAEI Cosmin Gabriel, i s-a oferit Diplomă pentru promovarea și păstrarea tradițiilor populare strămoșești în rândul tinerei generații.

            Prof. dr. Mihail Nicolae RUDEANU a dorit să ne declare în exclusivitate: „Cântecele Vetei Biriș au aprins în noi lumina minții și a inimii curate, au altoit și trezit credința în viața sfântă și unirea cu Dumnezeu”.

Ioan TĂNASE, membru în Consiliul parohial, ne-a relatat cu sinceritate: „Cântecul religios face ca pe țarinele sufletului nostru să crească semințe roditoare, împodobindu-ne astfel cu florile virtuților și fapte bune. Prin cântec religios primim sămânța cuvântului lui Dumnezeu necesară pentru a culege roadele mântuirii”.

Implementarea proiectului „Trăim în Dumnezeu și El trăiește în noi” – ne spunea Cornel POENAR, directorul ziarului „Accent Media” – va continua și în alte Biserici printr-o autentică prezentare și promovare a cântecului religios creștin ortodox. Dorim ca beneficiarii să-și formeze dorința de-a urma și sluji pe Dumnezeu, iar virtuțile să le fie trăite după Evanghelie, sub genericul „Iisus este centrul vieții și Izvorul Mântuirii”.

Au consemnat Ioan Vlad, Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate