.

Jurnalismul – cronicar și formator al tinerei generații

Ziua Drapelului Național. Zi frumoasă de vară cu soare dogorâtor și ușoare adieri de vânt.

În pitoreasca tabără de odihnă și recreere din localitatea Izvoarele (jud. Hunedoara) un grup de elevi cu zâmbete pe buze, fețe senine și obraji îmbujorați trăia momentul firesc al unei sărbători educative.

Pe acest fond, sub genericul „De la Seniori învățăm cutezanța și omenia”, s-a putut consemna înființarea Cercului de creație literară și jurnalism „SPERANȚA” compus din elevi iubitori ai scrisului, membri ai Casei familiale „Maranata” (președinte Gligor Hada) din orașul de pe Cerna.

Cu toții sunt elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 2 Hunedoara (director, prof. Anca Maria Lucaciu).

Acest cerc își va desfășura activitatea sub egida Asociației „Speranța” a CARP Hunedoara (președinte, ec. Rotar Delian Dorel), cu sprijinul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (președinte Sorin Stanciu), a ziarului „Accent Media” (director Cornel Poenar) și a Centrului Educativ „Copii și Tineri pentru Comunitatea Europeană”.

De pe agenda activităților acestui cerc nu vor lipsi discuțiile pe marginea noțiunilor de teorie și critică literară, dezbaterile, concursuri literare, vizite la obiective cu caracter literar, excursii cu tematică literară, schimburi de experiență, participarea în tabere cu profil literar, realizarea de pliante, punerea în valoare a talentului prin realizarea de reportaje, interviuri, raiduri – anchetă etc.

Tot cu aceată ocazie s-au premiat concurenții detașați în concursul de jurnalism cu tema „Orașul în care m-am născut și învăț”: Muntean Lăcrămioara (locul I), Ceucă Tatiana Roxana (locul al II-lea), Pavel Denis (locul al III-lea).

Diplomele au fost înmânate de ec. Rotar Delian Dorel, președintele Asociației CARP „Speranța” Hunedoara, iar prof. Georgeta-Ileana Cizmaș, coordonatoarea cercului, le-a oferit cărți din partea organizatorilor activității.

De notat a fost momentul în care domnii ec. Rotar Delian Dorel și Gligor Hada au primit din partea ziarului „Accent Media” Diploma de excelență pentru promovarea și păstrarea tradițiilor populare în rândul tinerei generații, a sentimentului de apartenență la istoria, credința și glia strămoșească.

…Așadar, în tabăra din localitatea Izvoarele s-a consemnat un moment prielnic de-a oferi elevilor prezenți posibilitatea pătrunderii în lumea presei, a curajului de a deveni formatori de opinii, cu toții știind că este nevoie de efort, conștiință și voință.

 

Au consemnat Ioan Vlad și Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate