.

Jumătate de milion de euro pentru un mandat eșuat: Trândăvia Pollyanei Hangan a costat statul român jumătate de milion de euro

În cei trei an de mandat de deputat în Parlamentul României, statul român a cheltuit lunar 12.000 de euro pentru traiul de lux al Pollyanei Hangan (USR). Este vorba despre beneficiile directe, la care se mai adaugă alte avantaje. În raport cu aceste cheltuieli, mandatul deputatei USR este un eșec la toate capitolele.

„Am muncit și nopți, dar am muncit și zile…”

Pentru cei care nu știu, indemnizația brută a unui parlamentar este de 18.720 de lei (dar crește dacă are funcții de conducere), suma forfetară ajunge la 35.500 de lei, iar pentru cazare, în cazul în care nu au o proprietate pe numele lor în Capitală, mai primesc 4.600 de lei. În total, vorbim despre un efort financiar lunar de aproape 60.000 de lei de la bugetul de stat.

Ca locuitori ai județului Hunedoara, plătitori de taxe și impozite, ca alegători, dar și ca ființe vii purtătoare de discernământ, ne întrebăm: ce a făcut Pollyana Hangan pentru poporul român în acești trei ani de mandat, ca să merite efortul bugetar de aproape jumătate de milion de euro cheltuiți pentru traiul bun al doamnei deputat?

A muncit puțin și a vorbit degeaba

În afară de faptul că face parte din grupul parlamentar de prietenie cu Republica Ecuador, Pollyana Hangan s-a remarcat în acești trei ani prin 30 de intervenții, adică luări de cuvânt și declarații politice. În total, și-a răcit gura de la microfonul Camerei Deputaților aproximativ o oră și 20 de minute în 3 ani de mandat. Jumătate din acest timp, adică trei sferturi de ceas, a citit de pe foaie declarații politice pe care, de obicei, nu le ascultă nimeni, sala fiind aproape goală.

Am căutat să vedem și ce inițiative legislative a susținut doamna deputat USR, acesta fiind, de fapt, obiectul muncii în Parlament. Printre legile inițiate, se numără una care prevede sprijin pentru operatorii economici care angajează persoane din Ucraina sau una care vizează încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României. În total, din 172 de inițiative legislative la care este co-semnatar alături de ceilalți colegi din USR, au devenit legi fix 22. Adică, un randament de 12,79%. Cu un astfel de randament, orice hunedorean care își câștigă traiul din muncă cinstită, ar fi fost de mult dat afară de patron.

De ce ne raportăm la un randament al muncii depuse? Pentru că randamentul muncii unui om politic poate fi cu adevărat evaluat prin procentul de inițiative legislative transformate în legi, reflectând nu doar abilitatea sa de a propune soluții, ci și capacitatea de a le implementa în beneficiul societății. Or, în acest caz vorbim despre un eșec total care costat statul român, până acum, jumătate de milion de euro doar în cazul deputatei USR Pollyana Hangan.

Pollyana Hangan, un mandat eșuat

Așadar cu o performanță de 13 minute vorbite la tribuna Camerei Deputaților pe an, cu un randament de 13%, dar cu un trai de huzur în capitala României, cu nopți relaxante la hoteluri de lux, cu piscină, săli de sport, SPA și restaurante costisitoare, Pollyana Hangan își înscrie cu brio numele în galeria politicienilor care „au păpat” banii statului de pomană.

Hunedorenii merită să știe!

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate