.

Iustin Cionca: „Legăm între ele autostrada și drumul expres cu un drum de centură!”

Studiul de fezabilitate al centurii de nord-est a municipiului Arad, construită de Consiliul Județean, a fost transmis astăzi pentru avizare Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR.

Consiliul Județean Arad va construi un al doilea inel de centură al municipiului, după ce, în iarna acestui an, va finaliza complet primul inel de centură al Aradului, cu un pod nou peste Mureș, între Vladimirescu și Fântânele, respectiv un pasaj peste calea ferată Arad-Timișoara.

Noua centură va face legătura între autostrada Arad-Timișoara, drumul național 7 Arad-Deva și drumul expres Arad-Oradea.

Consiliul Județean Arad a inițiat, din fonduri proprii, elaborarea documentației tehnico-economice faza Studiu de fezabilitate pentru această investiție.

„În niciun alt județ din România nu există investiții atât de mari în dezvoltarea rețelei de drumuri. Imediat după finalizarea lucrărilor la primul inel de centură al Aradului, pe care îl închidem între Fântânele și Vladimirescu, ne dorim să deschidem șantierul pentru a lega între ele drumurile strategice din județ: autostrada, DN 7 și viitorul drum expres. Asta înseamnă că o mare parte din traficul greu va fi eliminat de pe actuala centură și dirijat, printr-o scurtătură, pe autostradă sau pe drumul expres”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Așadar, prin implementarea acestui proiect se intenționează: conectarea Variantei Ocolitoare Nord-Est la Autostrada (A1) atât prin intermediul viitorului Drum Expres Arad – Oradea, cât şi prin viitoarea Varianta Ocolitoare a Municipiului Arad- Est; conectarea indirectă la Coridorul feroviar de legătură strategică 6A – ramura nordică – în prezent magistrala 200; conectivitate indirectă la rețeaua aeroportuară regională – Aeroportul Arad.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate