.

Investiţiile Primăriei prin GAL Urban „Corvinia” sunt aproape de finalizare

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a verificat astăzi principalele proiecte de investiţii pe care Primăria le derulează prin intermediul Grupului de Acţiune Locală „Corvinia”.
Vechea Şcoală Generală nr. 10 este aproape gata. O clădire despre care mulţi credeau că va fi lăsată pradă distrugerilor este acum reabilitată în întregime şi va fi repusă în folosul comunităţii, aici urmând să funcţioneze un centru de servicii sociale şi educaţionale.
La fosta Şcoală Generală Nr. 9, cabinetul medical beneficiază de dotări suplimentare. La fel şi cabinetul similar de la vechea Şcoală Generală Nr. 11. Aici s-au suplimentat şi dotările cabinetului stomatolgic din şcoală, a fost amenajat un teren de sport multifuncţional, iar mai multe foste săli de clasă au fost ori urmează să fie transformate în săli pentru programe after-school (dotate inclusiv cu table inteligente), pentru servirea mesei ori pentru activităţi extraşcolare.
Tot prin intermediul finanţării obţinută de Primărie pentru GAL Urban Corvinia, etajul I din vechea Şcoală Generală Nr. 1 este reabilitat în întregime şi urmează să deservească un centru pentru reconversie profesională.
„În 2017, când am pornit înfiinţarea acestui Grup de Acţiune Locală Corvinia, am dorit să profităm de şansa de a finanţa proiecte sociale în zonele oraşului care au mare de astfel de iniţiative. Pe lângă proiectele cu un pronunţat caracter social, derulate de diferite asociaţii şi ONG-uri, sau chiar de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, am identificat posibilitatea de a interveni şi noi, Primăria, cu proiecte de lucrări concrete astfel încât, de exemplu, să rezolvăm problema clădirii fostei Şcoli Generale Nr. 10, ori să ajutăm alte şcoli cu dotările de care au nevoie pentru a-şi îmbunătăţi activitatea cabinetelor medicale sau chiar pentru a putea derula programe after-school. Am dorit să văd stadiul lucrărilor, să discut cu reprezentanţii constructorilor, cu personalul din şcoli, pentru a vedea dacă mai este ceva anume de corectat şi ce avem de făcut atât în viitorul apropiat cât şi peste un an, astfel încât aceste proiecte să aibă cu adevărat un efect benefic în comunitate”, explică primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate