.

A fost adoptat bugetul Județului Hunedoara pe anul 2024

În cadrul ședinței extraordinare de vineri, desfășurată în sala de plen, a fost adoptat bugetul Județului Hunedoara pe anul 2024.
În acest an, 57% din suma cuprinsă în bugetul general propriu este destinată dezvoltării. Consiliul Județean Hunedoara are la dispoziție peste 600 de milioane de lei, care asigură atât derularea proiectelor aflate deja în implementare sau a proiectelor noi, cât și acoperirea necesarului de funcționare. La această sumă se adaugă alte 40 de milioane de lei provenite din excedentul anual, fonduri care vor fi utilizate pentru o serie de investiții.
„În acest an, acordăm o importanță deosebită modernizării infrastructurii sanitare și dotărilor de care au nevoie unitățile din subordinea Consiliului Județean Hunedoara. La acest capitol, avem de finalizat o serie de proiecte începute în anii anteriori, precum și de implementat o serie de proiecte finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), unde am parcurs deja etape importante. În unele cazuri, suntem în faza de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor, în alte cazuri urmează să dăm ordinul de execuție a lucrărilor.
Cu banii asigurați din excedentul bugetar avem în plan repararea și modernizarea sediului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, extinderea și etajarea corpului extins Unitatea de Primiri Urgențe (aflat deja în execuție) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva, construirea unei pasarele între UPU și laboratorul de imagistică, extinderea blocului operator tot la SJU Deva, precum și consturirea unei saline artificiale la Sanatoriul din Brad”, a precizat președintele Consiliuluji Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.
Tot la capitolul investiții, vor fi alocate fonduri pentru proiectele de alimentare cu apă a stațiunii turistice Pasul Vîlcan și a stațiunii Straja – etapa a II-a, dar și pentru refacerea următoarelor sectoare de drum județean: DJ 741 (între Curechiu și Oprișești), DJ 706B (Luncșoara – Dumești), DJ 706 (Vorța – Visca).
În 2024, sunt prevăzute fonduri și pentru modernizarea transporturilor, practic a rețelei de drumuri județene, pentru care sunt deja atrase finanțări prin PNI „Anghel Saligny”, iar Consiliul Județean trebuie să vină cu partea sa de contribuție.
2024 este un an important și în ceea ce privește și proiectele de restaurare și punere în valoare a patrimoniului istoric. În acest an, se încheie proiectul de anvergură „Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european”, derulat la Sarmizegetusa Regia și finanțat prin programul RO-Cultura, din granturi SEE.
De asemenea, la capitolul drumuri județene sunt prevăzute peste 47 de milioane de lei pentru reparații și servicii de întreținere curentă a vastei rețele de drumuri județene pe care o are în administrare Consiliul Județean Hunedoara.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate