.

În primele 6 luni din 2024 au fost întocmite 45 de dosare de penale pentru conducerea autovehiculului sub influența substanțelor psihotrope

În primele 6 luni ale acestui an, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au continuat să depună eforturi semnificative în lupta împotriva traficului și consumului ilegal de droguri, punând un accent deosebit pe activitățile de prevenire și informare, dar și pe cele de intervenție operativă.

În cadrul programului general de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, polițiștii au desfășurat, în primele 6 luni ale acestui an, 86 activități de informare și educare în unitățile de învățământ din județ, la care au participat peste 1.850 de elevi și cadre didactice. Scopul acestor activități a fost acela de a crește nivelul de conștientizare al tinerilor cu privire la riscurile și consecințele consumului de substanțe ilegale.

I.P.J. Hunedoara a intensificat acțiunile de control și supraveghere în zonele cunoscute pentru activitățile de trafic și consum de droguri, fiind efectuate controale în locuri publice frecventate de tineri, precum cluburi și baruri, dar și acțiuni de control în trafic, în vederea prevenirii producerii unor evenimente rutiere cauzate de persoane aflate sub influența alcoolului ori a substanțelor psihotrope.

În contextul activităților de prevenire a evenimentelor rutiere, polițiștii au efectuat, în primele 6 luni, peste 700 de testări ale unor persoane depistate în trafic, în vederea determinării prezenței, în organism, a substanțelor psihotrope, iar în 45 cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihotrope, fiind dispusă măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule față de respectivii conducători auto.

Polițiștii din structurile de ordine și siguranță publică au constat, în primul semestru al anului 2024, 90 infracțiuni prevăzute de Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri (în special deținere de droguri pentru consum propriu) și 9 infracțiuni prevăzute de Legea 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de actele normative în vigoare (în special operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive).

I.P.J. Hunedoara colaborează îndeaproape atât cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, în privința acțiunilor de constatare și combatere a infracțiunilor din sfera traficului și consumului de droguri, cât și cu specialiștii Agenției Naționale Antidrog – C.P.E.C.A. Hunedoara ori cu alte instituții abilitate, pentru a asigura un răspuns coordonat și eficient împotriva acestui gen de infracțiuni.

Rezultatele obținute până în prezent reflectă angajamentul ferm al I.P.J. Hunedoara în combaterea tuturor formelor de trafic și consum de droguri.

Polițiștii fac un apel către cetățeni să contribuie la eforturile de prevenire și combatere a consumului și traficului de droguri, raportând orice activitate suspectă și participând activ la campaniile de informare și prevenire organizate.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate