.

Identificaţi de poliţişti, la scurt timp după ce au furat dintr-o autoutilitară de pe A1

La data de 06.05.2019, în jurul orei 02:30, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată de către un şofer în vârstă de 29 de ani, din judeţul Iaşi, cu privire la faptul că, în timp ce staționa în incinta unui spațiu de servicii amenajat pe autostrada A1 și se odihnea în cabina autoutilitarei de transport marfă, două   persoane necunoscute i-au distras atenția şi i-au sustras din cabina autoutilitarei o borsetă care conținea un portmoneu cu mai multe acte, carduri bancare și 500 de lire sterline.

După comiterea faptei, persoanele necunoscute au plecat de la fața locului cu un autoturism.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar în urma cercetărilor au identificat doi tineri, în vârstă de 23 şi 25 de ani, ambii din  judeţul Argeș.

Din cercetări a reieşit faptul că unul dintre cei doi i-a atras atenţia şoferului cu privire la faptul că partea din spate a autoutilitarei a fost desfăcută şi i s-au sustras mai multe bunuri. În momentul în care şoferul a coborât din cabină (fără a asigura portierele) pentru a verifica informaţia respectivă, celălalt tânăr a pătruns în cabină şi i-a sustras borseta.

Cei doi prezumtivi autori ai furtului au fost identificaţi de poliţişti cu sprijinul colegilor de la I.P.J. Sibiu pe autostrada A1, pe raza judeţului Sibiu, şi conduşi, în cursul nopţii trecute, la audieri, la sediul Poliţiei Municipiului Orăştie.

Cei doi şi-au recunoscut fapta, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei vătămate.

Poliţiştii continuă cercetările, existând posibilitatea ca cei doi să mai fi comis fapte penale cu un mod de operare asemănător.

***

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii le  recomandă posesorilor de autoturisme să îşi ia măsuri de precauţie, precum:

  • contactarea firmelor specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare – antifurt, pe autoturisme, în vederea cumpărării unor asemenea sisteme care, odată activate, descurajează infractorii şi realizează siguranţa autoturismelor;
  • asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor;
  • a nu se lăsa în autoturism obiecte personale, şi nici cele ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori;
  • proprietarii de autoturisme, atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul celor certaţi cu legea (genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip “diplomat”, aparatură electronică, etc.);
  • autoturismele să fie parcate numai în locuri bine iluminate, de unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate