You are currently viewing HUNEDOARA: Investim în educaţie – transformare radicală a Liceului Tehnologic „Constantin Bursan”

HUNEDOARA: Investim în educaţie – transformare radicală a Liceului Tehnologic „Constantin Bursan”

Lucrările de reabilitare generală a clădirilor Liceului Tehnologic „Constantin Bursan” avansează conform aşteptărilor. Mobilizarea constructorului în şantier se menţine la un nivel foarte bun aşa că, după ce, astă vară, clădirile erau „la roşu” (tencuiala şi instalaţiile interioare vechi fiind dezafectate), acum atât clădirea principală cât şi atelierul de practică se apropie de noua lor înfăţişare definitivă. Este doar unul dintre proiectele de investiţii în educaţie derulate de Primăria Hunedoara în ultimii ani.
„Până acum, din 2016 încoace, am ajuns la o valoare a investiţiilor în şcoli de aproximativ 23 de milioane de euro, o sumă, cred eu, considerabilă pentru un oraş de dimensiunile Hunedoarei. Este vorba atât despre proiecte finanţate de Primărie, din bugetul local, cât şi despre proiecte pentru care am reuşit să obţinem finanţare europeană. Iar seria investiţiilor în şcoli nu se va opri odată cu lucrările aflate acum în derulare. Ne dorim ca, până în 2027 – 2028, absolut toate grădiniţele, şcolile şi liceele din oraş să fie reabilitate şi dotate cu tot ceea ce este nevoie pentru un act educaţional de calitate, la standardele mileniului III. Avem în lucru proiecte pentru toate celelalte unităţi şcolare care încă nu au apucat să intre în acest proces general de reabilitare, dotare şi modernizare. Investim în educaţie pentru că suntem convinşi că o ţară educată înseamnă o ţară care are cu adevărat un viitor frumos şi şanse mai mari de a se dezvolta conform aşteptărilor noastre, ale tuturor”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Lasă un răspuns