.

Hunedoara: Efectele investiţiilor în sănătate

Spitalul Municipal „dr.Alexandru Simionescu” din Hunedoara este una dintre cele mai moderne unităţi medicale din judeţ, graţie investiţiilor promovate de Primărie prin finanţări proprii sau atrase prin diverse programe de finanţare.

În urmă cu un an, spitalul devenea primul din judeţ în care investigaţiile imagistice se puteau realiza cu două aparate Computer Tomograf (CT), dintre care unul este ultimă generaţie.

„Ultimul CT este foarte util, fiindcă este cel mai performant. Aparatul îl dublează pe celălalt CT, adus printr-o finanţare câştigată de Primăria Hunedoara prin PNDL în 2018. Tomograful care l-am operaţionalizat anul trecut, este cel mai modern din județ și pe lângă faptul că se fac investigații de înaltă precizie permite reducerea timpilor de aşteptare”, a precizat managerul spitalului municipal Hunedoara, Radu Budae.

În funcţie de fondurile alocate de Casa de Asigurări de Sănătate, timpul de aşteptare la programările pentru un CT gratuit, pe baza unui bilet de trimitere, pot scădea până la o lună de zile, faţă de 3-5 luni înainte de punerea în funcţiune a echipamentului.

Evident, investigaţiile CT se pot face şi contracost, situaţie în care timpul de aşteptare este unul rezonabil pentru cel care solicită acest lucru.

De remarcat este şi faptul că Spitalul Municipal Hunedoara dispune şi de cel mai performant aparat de investigaţii imagistice pe bază de rezonanţă magnetică (RMN) dintre spitalele publice din judeţ. Aparatul a costat peste un milion de euro, bani alocaţi de Ministerul Sănătăţii, şi a putut fi achiziţionat graţie eforturilor făcute de Primăria Hunedoara, în subordinea căreia se află spitalul.

Una dintre caracteristicile tehnice ale RMN-ului este faptul că de investigaţiile cu acest aparat pot beneficia acum, mult mai uşor, şi pacienţii supraponderali, dar şi cei care manifestau o senzaţie de claustrofobie accentuată.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate