.

PNL este promotorul învățământului dual. Campus de 33 milioane de euro, realizat la Deva

Partidul Național Liberal este promotorul învățământului dual în România, iar prin activitatea noastră, a parlamentarilor și a primarilor liberali acest sistem educațional îl transpunem în teritoriu.

La Deva se construiește un campus profesional pentru învățământ dual în valoare de 33 de milioane de euro, proiect pe care l-am susținut în calitate de deputat PNL de Hunedoara alături de colegul meu primarul liberal Florin Nicolae Oancea. Este un proiect educațional care urmărește, în principiu, realizarea unui parcurs educațional complet, cu acces direct la universitate, pentru cei din învățământul profesional și tehnic.

Trăim într-o lume tot mai competitivă, în care diferențele de dezvoltare sunt generate tot mai mult de nivelul de pregătire al forței de muncă, iar noi, reprezentanții PNL Hunedoara, alături de colegii din țară, avem ambiția să facem din România o țară puternică și dezvoltată. În acest sens, am susținut creșterea nivelului sistemului de Educație din România, o condiție obligatorie pentru a deveni în perspectivă o țară cu adevărat dezvoltată.

Învățământul dual este o formă de educație profesională și tehnică ce are la bază un parteneriat între operatori economici care vor să formeze specialiști, unități de învățământ înnunitățile administrativ teritoriale. Un astfel de sistem permite o conexiune mai bună și mai adecvată la piața muncii a tinerilor noștri, dar și personal mai bine calificat pentru companiile care activează în România.

PNL a făcut atractiv sistemul profesional modern, dual, prin bursele consistente oferite elevilor atât de stat, cât și de firmele private și prin asigurarea mesei și cazării pe perioada studiilor în campusuri, precum și prin asigurarea perspectivei clare a locului de muncă în companiile partenere.

Municipiul Deva, condus administrativ de performantul primar Florin Nicolae Oancea, este dovada că se poate atunci când există implicare. La Deva se construiește un campus profesional pentru învățământul dual, adică școală profesională, liceu, Universitate, cămine pentru elevi și studenți, sală de sport, toate acestea la un loc!

De la sălile de clasă până la terenurile de sport, fiecare aspect al acestui campus este gândit pentru a sprijini și a încuraja excelența în educație și performanța sportivă.

Modelul de succes de la Deva ne dorim să îl multiplicăm, pe cât posibil în mai multe zone ale județului și asta pentru că promovarea învățământului dual face parte din modelul liberal de administrație. Iar PNL promovează modernizarea învățământului profesional și tehnic atât prin fondurile PNRR, cât și prin implicarea companiilor private care sunt partenere în forma de învățământ dual.

Deputat Vetuța Stănescu,
Președinte PNL Filiala Hunedoara

Comandat de PNL Hunedoara • Realizat de: ACCENT MEDIA SRL, Cod AEP: 21240015 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate