.

Fotbal: Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Formaţia de ligă secundă Corvinul Hunedoara s-a calificat în premieră în finala Cupei României la fotbal, după ce a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 3-1 (1-1), miercuri seara, pe Stadionul ”Michael Klein”, în prima semifinală a competiţiei.
Antoniu Manolache (20) a deschis scorul în urma unui corner, Alexandru Neacşa a readus echipa gazdă în avantaj (61), cu un şut de la distanţă care l-a surprins nepregătit pe portarul Octavian Vâlceanu, iar Marius Coman (72) a închis tabela după o minge respinsă de acelaşi Vâlceanu.
Golul oaspeţilor a fost reuşit de Daniel Florea (33), după o neînţelegere între Manolache şi portarul Ştefan Lefter.Gazdele au avut şi două bare, prin Antonio Bradu (69) şi Neacşa (79), în acest meci în care ilfovenii s-au prezentat fără mai mulţi titulari.
Ultima echipă de eşalon secund care a jucat finala Cupei României a fost FC Hermannstadt, în 2018, când a fost întrecută de Universitatea Craiova cu 2-0.
Finala se va desfăşura în data de 15 mai, pe stadionul Municipal din Sibiu.
Cea de-a doua finalistă va fi stabilită joi seara, dintre ACS SC Oţelul Galaţi – AS FC Universitatea Cluj (Stadion Oţelul – Galaţi, 20:30).
Corvinul: Lefter – Fl. Iacob, Lică, Ant. Manolache (D. Pop 90′), Velisar – Hrezdac (M. Chindriș 88′), Bradu – Lupu (Hergheligiu 90+3′), Al. Neacșa (cpt.), Nic. Pîrvulescu – M. Coman (T. Mitran 90+3′);Rezerve neutilizate: Blaga – Ad. Nicolae, Predică, Seb. Ion, Câmpan; Antrenor: Florin Maxim
Arbitrul partidei a fost Szabolcs Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Ferencz Tunyogi (Zalău), George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel); al patrulea oficial: Andrei Moroiţă (Ploieşti)
Arbitru video (VAR): George Cătălin Găman (Cra­iova); arbitru asistent video: Ionuţ Coza (Cernica)
Observatori: Marcel Savaniu (Satu Mare) – CCA, Victor Radu (Bucureşti) – FRF
Imediat după această calificare primarul Dan Bobou­țanu a declarat:” În urmă cu trei ani de zile am vorbit cu Ioan Adone și mi-a spus, hai să facem o performanță cu echipa aceasta. Și iată acum , acești băieți minunați, după muncă extraordinară au reușit să obțină o perfor­manță care depăşește orice performanță a Corvinului din anii 80.E adevărat că atunci a fost și un loc trei în campionatul national, o participare în cupele europene, dar în conjunctura actuală,cu un club venit din liga a treia, cu doar un an în liga secundă, să ajungi în finala Cupei României , este ceva extraordinar. Le mulțumesc băie­ți­lor,eu cred că toată Hune- ­doara este mândră de ei și evident, ne întâlnim cu toții la finala de la Sibiu.“

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate