.

Finanțări nerambursabile de la CJ Hunedoara pentru culte religioase, asociații și cluburi sportive, asociații și organizații de tineret

Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat, în cadrul ședinței extraordinare de astăzi, alocarea finanțărilor nerambursabile pentru anul 2024, acordate în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare.
În cadrul sesiunii din acest an, CJ Hunedoara finanțează implementarea unor proiecte în trei domenii mari: sport, tineret și culte religioase. Suma totală alocată se ridică la 6 milioane de lei.
Cea mai mare sumă a fost alocată sprijinirii cultelor religioase, respectiv 5.575.000 de lei. Unitățile de cult din județul Hunedoara au depus 152 de cereri de finanțare, dintre care 102 au fost aprobate. 50 de dosare au fost respinse, deoarece nu îndeplineau punctajul minim necesar în vederea obținerii finanțării nerambursabile.
Proiectele pentru tineret au avut la dispoziție fonduri totale în sumă de 75.000 lei. Au fost depuse 25 de cereri, dintre care 12 au fost admise la finanțare.
Pentru organizarea activităților sportive au fost alocate fonduri în valoare de 350.000 lei. Din cele 12 cereri depuse, 6 solicitanți au întrunit condițiile și au primit finanțare.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate