.

Băiţa: Hrană sănătoasă pentru copiii de la şcoală

Demersurile făcute de administraţia locală din comuna Băiţa în vederea asigurării unor condiţii dintre cele mai bune pentru copiii care învaţă la Şcoala Gimnazială din localitate îşi arată roadele.

Dincolo de faptul că unitatea de învăţământ este una dintre cele mai frumoase din judeţ, cu spaţii largi şi săli de clasă moderne, acum elevii şcolii au fost cuprinşi în Programul Naţional „Masă Sănătoasă”. Programul este funcţional de la începutul acestei luni şi permite copiilor să fie beneficiarii unei mese gratuite, în fiecare zi în care vin la şcoală.

„Programul derulat pentru cei 178 de elevi ai Şcolii Gimnaziale Băiţa este extrem de important pentru cei mici, pentru sănătatea lor şi pentru dezvoltarea lor viitoare. Am încercat să-i cuprindem în acest program naţional, conştienţi fiind că numai aşa vor deprinde obiceiuri sănătoase de la o vârstă fragedă. Cei mici vor avea parte de o alimentaţie echilibrată şi se vor putea dezvolta armonios. Cred că numai aşa vom demonstra că educaţia primită la şcoală poate fi urmată ulterior şi acasă, în familie, în beneficiul tuturor”, a arătat primarul comunei Băiţa, Damian Diniş.

Pe de altă parte, edilul local a reamintit cetăţenilor că pot depune cererile pentru plată la APIA.

comunei. În comuna Băiţa sunt 427 de fermieri eligibili, persoane fizice şi juridice, care pot depune astfel de solicitări. Tabelul nominal cu data și ora de prezentare la APIA pentru depunerea actelor, se poate consulta la sediul Primăriei Băiţa, precum și pe pagina de Facebook a administraţiei locale.

„Le reamintesc celor cărora li s-a modificat situația față de anul 2023 că sunt așteptați la Compartimentul Registru Agricol, din cadrul Primăriei Băiţa, pentru a-și actualiza poziția”, a precizat primarul Damian Diniș.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate