.

“Dreams” – Recital extraordinar de flaut si pian la Deva

Duminică 3 Februarie, de la ora 19:00, la Sala ProArte a Colegiului Național “Decebal” din Deva va avea loc un eveniment de excepție: Concertul “Dreams”, recital de pian și flaut.

Mult-îndrăgitul flautist Matei Ioachimescu revine la Deva, de această dată în compania unor tineri muzicieni de excepție – flautista Irina Naneș și pianistul Iulian Ochescu, pentru a oferi publicului devean un recital de vis. Pornind de la ideea de “visare”, cei trei artiști au selectat partituri pline de sensibilitate, virtuozitate și umor. Muzica lui Mendelssohn, a lui Ceaikovski, Mozart sau Paganini, completată de lucrări moderne, de inspirație jazzistică, promite să transporte melomanii, pentru o oră, într-o lume departe de grijile cotidiene.
Evenimentul va marca deschiderea “Academiei de Flaut” de la Deva – un program educațional inițiat de flautistul Matei Ioachimescu și sprijinit de către Lions Club Deva Sarmizegetusa și Colegiul Național „Decebal” Deva. Pe parcursul a zece zile, tinerii cei mai valoroși din toate colțurile României se vor pregăti la Deva, în cadrul celui mai prestigios master-class de flaut din România, iar la final, vor cuceri inimile căldurosului public devean, cu un concert plin de emoții.
Ȋn timpul concertului, spectatorii vor putea face donaṭii ȋn valoare de minim 20 de lei, care vor fi direcționate înspre centrele de plasament din Brad și Orăștie.
Flautist român de renume, Matei Ioachimescu susține o activitate concertistică impresionantă, este recunoscut pentru interpretările repertoriului baroc, modern, dar și pentru recitaluri cross-over.
Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș unde s-a stabilit, este laureat al mai multor distincții si burse ( Thyll-Dürr sau Yehudi Menuhin Foundation ) și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa, pe scene europene și japoneze precum Konzerthaus Wien, Ateneul Român, Conservatorio Santa Cecilia, Budapest Music Center sau Suntory Hall.
Pentru activitatea sa intensă și calitatea înaltă a proiectelor susținute, i-a fost încredințat titlul de “Ambasador al Integrării” în anul 2013 de către actualul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz. Este invitat ca membru al juriului în competiții internaționale și susține workshop-uri în Austria, Japonia, Ungaria, România și Croația.

Tânără speranță în peisajul muzical românesc de top, Irina Naneș își cucerește publicul cu interpretările sale pline de energie și farmec.
A început studiul flautului în orașul natal, Făgăraș, îndrumată de profesorii Mihaela Manciu și Izabella Brașoveanu, urmându-și studiile la Colegiul de Muzică “Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca. În prezent este studentă la Academia de Muzică “GheorgheDima” (clasa profesorilor Gavril Costea și Liliana Cadar Manoleasa) și a urmat cursuri de perfecționare, timp de un an, la clasa profesoarei Agata Igras de la Universitatea de Muzică “ Frederic Chopin” din Varșovia (Polonia). A beneficiat, în cadrul cursurilor de măiestrie, de sprijinul unor profesori precum: Vincent Lucas, Seiya Ueno, Matei Ioachimescu, Ventzislav Kandev, Ana Oltean și Mihaela Anica.
Irina Naneș este laureată a mai multor concursuri naționale și internaționale, (Festivalul Internațional Bach, Cluj-Napoca, Concursul Internațional “Sigismund Toduță, Deva, etc.) și a reprezentat Clubul Lions Deva Sarmizegetusa la faza națională a concursului organizat de Lions District 124 “Thomas Kuti”, din anul 2018.
Irina Naneș susține concerte și recitaluri în România, Israel, Franța și Polonia, atât în calitate de solistă cât și ca membră a diferitelor orchestre (cea mai notabilă fiind Orchestra de Tineret a Societății Mozart din Chemnitz, cu care a concertat în Germania și Cehia) și participă la festivaluri precum „Chorales“ din Franța sau Festivalul „Junger Künstler“ de la Bayreuth, Germania. În cadrul “Academiei de Flaut” de la Deva, Irina Naneș va fi profesor asistent, contribuind la educația și dezvoltarea celor mai tineri muzicieni.

Pianistul Iulian Ochescu este câștigător a peste douăzeci de premii la concursuri naționale și internaționale precum: concursul internațional Millenium Piano, concursul internațional Pro Piano-Romania, Vienna International Piano Competition – Panmusica Austria, San Sebastian City International Piano Competition, Drumul spre celebritate, Lira de aur, concursul internațional George Georgescu, concursul internațional de Duo Suzana Szörenyi, alături de pianistul Daniel Dascălu sau International Chamber Music Competition Plovdiv alături de Ludens Piano Trio.
A început studiul pianului la Colegiul Național de Muzică “George Enescu” din București, absolvind la clasa Prof. Gabriela Enășescu. În prezent este student al Universității Naționale de Muzică din București, la clasa Prof. univ. Dr. Dana Borșan. A studiat în cadrul unor cursuri de măiestrie cu pianiști și profesori de recunoaștere internațională precum: Justus Frantz, Andrei Gavrilov, Dan Grigore, Petras Geniušas, Martin Hughes, Diana Ketler, Eduard Kunz, Tünde Kurucz, Janis Maleckis, Einar Steen-Nøkleberg, Marietta Orlov, Alicja Paleta-Bugaj, Imre Rohmann, Matti Raekallio, Markus Schirmer, Mihaela Ursuleasa, Gottlieb Wallisch.
Activitatea sa artistică include apariții în calitate de solist alături de Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Filarmonicii Ion Dumitrescu și Orchestra Universității Naționale de Muzică din București. Iulian Ochescu este bursier al proiectului SoNoRo Interferențe în cadrul căruia a studiat și a colaborat cu muzicieni precum Alexander Bouzlov, Boris Brovtsyn, Corinne Chapelle, Alissa Margulis și Răzvan Popovici. A susținut recitaluri în festivalul Aurora Chamber Music din Suedia alături de violistul Alexander Zemtsov; isaFestival din Austria alături de violonistul Peter Schuhmayer și violoncelistul Othmar Müller (doi dintre membrii Artis Quartett); festivalul internațional de muzică de cameră SoNoRo; Institutul Cultural Român din Viena; Ateneul Român și Sala Radio din București. A participat în calitate de bursier la Academia ICon Arts Roma 2015, unde a urmat cursurile de muzică de cameră ale violoncelistului Adrian Mantu (din Cvartetul ConTempo). A realizat înregistrări în cadrul Societății Române de Radiodifuziune și Televiziunii Române, în prezent fiind membru al Ludens Piano Trio, al Orchestrei Române de Tineret și al ansamblului Violoncellissimo. Iulian Ochescu a fost acompaniator oficial al concursului internațional George Enescu 2016.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate