Două reţete culinare de la cititoare

Supă grecească de pește

Ingrediente: 700 gr. pește, trei cartofi, doi morcovi, două legături de frunze de ţelină, o ceapă, un ou, o lămâie, sare, orez.

Mod de preparare:
Legumele se spală, se curăţă, se taie în bucăţi mai mari şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, legumele se scot pe un platou, iar în supa rămase se pune peştele la fiert. Se lasă să fiarbă aproximativ 15 minute, apoi peştele se scoate pe un platou, supa se strecoară şi se adaugă orezul. În timp ce fierbe orezul, într-un bol mai mare, se bate bine oul şi se adaugă zeamă de lămâie. Peste compoziţie se toarnă şi o ceşcuţă de apă rece, apoi, se ia câte puţin din supa fierbinte şi se amestecă bine, până ce compoziţia de ou şi lămâie ajunge la temperatura supei din oală. După ce orezul a fiert, se stinge focul, iar supa se lasă să se răcorească. Se adaugă apoi oul şi lămâia, amestecându-se continuu, ca să nu se taie. Peştele fiert se curăţă de oase, se porționează în bucăţi, care se pun în supă. Se presă apoi verdeaţa deasupra, iar supa se lasă sub capac câteva minute, ca aromele să se pătrundă.

Important! În oala în care fierbe peşte, se pun cojile de la lămâie, care estompează mirosul de pește.

 

Cartofi noi, umpluţi cu piept de pui

Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi, două fire de ceapă verde, un ou, 50 g brânză de vaci, 50 g piept de pui, o lingură de smântână, 10 măsline, pătrunjel verde, mărar tocat, frunze de busuioc, sare şi piper după gust.

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se pun la fiert, în coajă. După ce s-au fiert, se lasă să se răcorească, apoi se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi. Cu ajutorul unei linguriţe se scoate miezul din fiecare cartof, astfel încât jumătățile să rămână ca o bărcuță.

Umplutura:

Pieptul de pui şi ceapa se taie mărunt, iar peste ele se toarnă oul bătut. Se adaugă apoi miezul de la cartofi, brânza rasă smântâna, condimentele, după gust, şi verdeaţa. Compoziţia se omogenizează, după care, se  pune în jumătăţile de cartofi.

Într-un vas termorezistent, care se unge cu ulei, se aşază cartofii umpluţi, deasupra se rade caşcaval şi se decorează cu măsline. Se adaugă apoi o ceaşcă de apă, iar vasul se dă la cuptor pentru 30 de minute. Când cartofii s-au rumenit, se scot din cuptor, iar peste ei se presară pătrunjel verde şi puţin mărar. Se servesc cu smântână.

Partajează această știre

Lasă un răspuns