.

Donație de haine, cărți, pături, saltele și jucării pentru familiile defavorizate

Aproape 20 de copii, cu vârste între 3-14 ani, și familiile lor, aparținând comunității defavorizate din zona Nicolae Grigorescu, au fost beneficiarii unei acțiuni umanitare inițiată de Compartimentul Local pentru Romi al Primăriei Deva și Direcția de Asistență Socială Deva.

Acțiunea a avut ca scop sprijinirea persoanelor vulnerabile din comunitatea locală, în funcție de nevoile acestora și a constat în distribuirea de bunuri necesare oricărei gospodării – de la îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării, până la diferite obiecte de cazarmament (saltele, pături, covoare, cearșafuri etc.).

Copiilor cu vârste între 3-5 ani le-au fost oferite mașinuțe și alte mini-vehicule pentru mișcare în aer liber, iar copiii de vârstă școlară au primit cărți de lectură și biciclete.

Obiectele distribuite provin din donații ale unui grup de persoane fizice din județul Hunedoara.

Acțiunea caritabilă derulată în zona Nicolae Grigorescu face parte din seria activităților desfășurate de Grupul de lucru constituit la nivelul municipiului Deva pentru implementarea Strategiei naționale de incluziune a minorității rome.

Activități similare vor fi organizate și în alte comunități vulnerabile din oraș.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate