.

Delgaz Grid investește 6,5 milioane de lei pentru modernizarea rețelei de gaz în cinci localități din județul Hunedoara

Investițiile vor duce la îmbunătățirea alimentării cu gaze naturale a consumatorilor, precum și la creșterea performanței rețelei • Anul trecut, rețeaua de distribuție din județ fost modernizată pe o lungime de 3 km și extinsă cu peste 28 km.

Opt proiecte de investiții în distribuția de gaze naturale, a căror valoare totală este de aproximativ 6,5 milioane de lei, au fost planificate pentru acest an în județul Hunedoara. Lucrările vizează modernizarea rețelei de gaz pe o lungime de 12 kilometri în cinci localități. Totodată, va fi modernizată și o stație de reglare măsurare a presiunii gazelor naturale din localitatea Petrila. În urma investițiilor, va fi îmbunătățită alimentarea cu gaze naturale a hunedorenilor, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

„La nivelul întregii companii, pentru distribuția de gaze naturale ne-am planificat în acest an investiții în valoare de 365 de milioane de lei, obiectivul principal fiind modernizarea și extinderea rețelei. Totodată, împreună cu primăriile, vom înființa distribuții în opt localități din țară. Mulțumim autorităților locale pentru că ne sprijină în mod constant în derularea lucrărilor de investiții care duc la creșterea calității serviciilor noastre și a numărului de clienți racordați la rețea”, declară Cristian Ifrim, directorul general adjunct al Delgaz Grid.

Cele mai importante proiecte de investiții, care presupun înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în municipiul Deva (7 km) și localitățile Râpaș (2,5 km) și Orăștie (1,5 km).

Anul trecut, în județul Hunedoara investițiile s-au axat preponderent pe extinderea rețelei de distribuție pentru a permite racordarea de noi consumatori. Astfel, aceasta a fost extinsă cu peste 28 km, valoarea fiind de peste 9 milioane lei (peste 1,8 milioane euro).

În anul 2023, Delgaz Grid a investit în distribuția de gaze naturale circa 419 milioane de lei, în special pentru modernizarea a peste 250 km de conducte și branșamente gaz, rețeaua de distribuție fiind extinsă cu 468 km.

Totodată, n parteneriat cu autoritățile locale, au fost înființate 14 noi distribuții de gaze naturale, pe o lungime de 110 kilometri, în localități din județele Iași, Bacău, Satu Mare, Suceava, Botoșani, Cluj și Harghita. Tot anul trecut au fost modernizate șapte stații de reglare măsurare a gazelor naturale în județele Sibiu, Suceava, Bacău, Satu Mare și Bihor.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate