.

DAS Deva sprijină campania națională de imunizare împotriva rujeolei

Direcția de Asistență Socială Deva se alătură Direcției de Sănătate Publică Hunedoara în campania națională de informare despre vaccinarea împotriva rujeolei, care se desfășoară până sâmbătă, 27 aprilie 2024.  

Astfel, reprezentanții Compartimentului Asistență Medicală Comunitară vor distribui, pe tot parcursul săptămânii, la sediile serviciilor sociale și în mai multe cartiere din municipiul Deva, materiale informative cu mesaje privind simptomele rujeolei, modalitățile de răspândire și complicațiile severe la care poate conduce boala, dar și consecințele pe care aceasta le poate avea asupra persoanelor neimunizate.

Rujeola este o boală extrem de contagioasă, cauzată de un virus, care se răspândește rapid în interiorul comunității, prin contact direct și prin aer și care poate afecta oameni de toate vârstele.

O persoană infectată poate transmite virusul chiar înainte de a avea simptome – avertizează medicii, care mai spun că, în 1 din 5 cazuri, boala poate genera complicații severe (inclusiv deces) și o persoană cu rujeolă poate infecta până la alte 18 persoane.

Potrivit datelor oficiale, numărul cazurilor de rujeolă a cunoscut o creștere îngrijorătoare în ultima perioadă. La nivel național, în ultimele 14 luni, au fost confirmate peste 7.000 de cazuri, raportate în 40 de județe și în Municipiul București. În același interval, în Regiunea Europeană a OMS au fost confirmate peste 58.000 de cazuri de rujeolă (de 60 de ori mai multe comparativ cu anul 2022), iar 98% din totalul îmbolnăvirilor au fost raportate de 10 țări, printre care și România.

Având în vedere aceste cifre, medicii atrag atenția asupra importanței imunizării, care oferă protecție pe tot parcursul vieții. Vaccinarea împotriva rujeolei (cu vaccin combinat Rujeolă – Oreion – Rubeolă) este inclusă în Programul Național de Vaccinare și se poate efectua, gratuit, la medicul de familie.

Direcția de Asistență Socială Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate