.

DAS Deva a modificat condiţiile de găzduire în Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte

Persoanele din municipiul Deva, aflate în situații de dificultate, care realizează venituri mai mari de 2.000 de lei/lună nu mai pot beneficia de serviciile sociale oferite în Adăpostul de urgență pe timp de noapte – conform noului Regulament de organizare și funcționare a serviciului social de urgență, aprobat de Consiliul Local Deva, în ședința ordinară de joi, 25 mai 2023.

Documentul aduce modificări și în privința contribuției beneficiarilor Adăpostului, care realizează venituri, precum și a perioadei de acordare a serviciului social.

Astfel, valoarea contribuției ce revine beneficiarilor cu ultimul domiciliu/reședință în municipiul Deva este cuprinsă între 5-20 lei/noapte/persoană, în funcție de nivelul veniturilor realizate – dacă serviciul social este acordat în baza unui contract.

Persoanele care solicită găzduirea pentru o noapte vor plăti o contribuție de 5 lei/noapte/persoană – fără asigurarea celor două mese zilnice, gratuite. Totodată, perioada maximă de găzduire a acestora este de 10 zile pe an (câte 5 zile, într-un interval de 6 luni), iar continuitatea în acordarea serviciului social este condiționată de încheierea unui contract. Excepție de la această prevedere fac persoanele care dovedesc că au depus documentele necesare pentru obţinerea unei cărţi de identitate – la Direcţia Publică Locală de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva.

Potrivit noului regulament de funcționare a Adăpostului de urgență pe timp de noapte Deva, persoanele din categorii vulnerabile și/sau care se află în tranzit în municipiul Deva și solicită găzduirea pentru o noapte, vor plăti o contribuție de 5 lei/noapte/persoană, fără asigurarea celor două mese zilnice, gratuite.

Documentul mai prevede și categoriile de persoane care nu pot beneficia de serviciul social de urgență al DAS Deva, astfel:

– persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor stupefiante

– persoanele cu boli contagioase sau aflate în episod psihotic

– persoanele care necesită îngrijire medicală permanentă

– persoanele cunoscute ca violente etc.

Adăpostul de urgență pe timp de noapte Deva a găzduit, anul trecut, un număr de 155 de persoane – inclusiv copii minori. Numărul beneficiarilor s-a majorat în sezonul rece, când au fost înregistrate între 18 și 25 de persoane/lună.

În prezent, serviciul social de urgență pentru persoanele fără adăpost găzduiește 10 persoane – potrivit reprezentanților Biroului Responsabil de Domeniul Serviciilor Sociale.

Adăpostul de urgență pe timp de noapte Deva funcționează zilnic, între orele 19:00-7:00, are o capacitate de 30 de locuri și dispune de bucătărie, sală de mese, băi cu dușuri, spații igienico-sanitare, spălătorie, uscătorie și călcătorie, camere de carantinare, cu băi proprii, mobilier și echipamente specifice.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE pot fi solicitate la numărul de telefon 0755.878.521 (Biroul Responsabil de Domeniul Serviciilor Sociale), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 sau vineri – între orele 8:00-14:00.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate