.

CONAF Sucursala Alba organizează etapa județeană ”MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ”

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) -Sucursala Alba, în parteneriat cu Inspectoratul JudețeanAlba, organizează luni, 15 aprilie, începând cu ora 10:30, la casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia,etapa județeanăa concursului de planuri de afaceri”Maratonul pentru Educație Antreprenorială”, parte a programului național cu același nume. ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială” are drept scop descoperirea vocației liceenilor și susținerea educației antreprenoriale cu aplicabilitate practică. Programul se află la ediția a II ași este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației, Universitatea de Vest din Timișoara, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Națională a Antreprenorilor.Ediția a II-a se desfășoară anul acesta în peste 20 de județe, urmând ca marea finală să fie organizată în lunamai, la București.

Pe o piață a muncii în care schimbările rapide și incertitudinile devin normă, descoperirea vocației personale și integrarea educației antreprenoriale în parcursul educațional al adolescenților se dovedesc a fi mai relevante ca oricând. CONAF le oferă tinerilor oportunitatea de a-și identifica pasiunile și talentele inerente, pentru a se puteaadapta cu succes pe piața muncii în continuă evoluție. Orele de educație antreprenorială, susținute de antreprenori cu experiență, le oferă instrumentele necesare pentru a transforma aceste pasiuni în inițiative concrete, durabile și cu impact semnificativ în societate.

Începând cu luna ianuarie 2024, CONAF Alba şi ISJ Alba au inițiat Maratonul de Educație Antreprenorială – Ediția a II-a, prin organizarea de ore de educație antreprenorială susținute de către 10 antreprenori locali în 7 licee din tot atâtea localități din județul Alba pentru 700 de elevi.

La etapa județeană a concursului de planuri de afaceri vor participa8 echipe formate din 44 elevi de la liceele: Colegiul Economic ,,Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, Liceul Tehnologic din Sebeș, Colegiul Național ,,Inochentie Micu Clain” din Blaj, Colegiul Național ,,Avram Iancu” din Câmpeni, Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, Liceul Tehnologic din Aiud și Liceul Tehnologic ,,Ion D. Lăzărescu” din Cugir. În cadrul evenimentului vor fi prezenți reprezentanți de cel mai înalt rang ai autorităților locale, antreprenori cu notorietate din întreaga țară, elevi și profesori. Juriul, format din antreprenori de renume, va puncta ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei, precum și modalitatea de prezentare.

Primele trei echipe câștigătoare, calificate la finală, vor participa la prezentări și discuții susținute de organizatori, autorități locale implicate și antreprenori cu notorietate națională. Aceste discuții îi vor ajuta pe liceeni să-și înțeleagă mai bine interesele și potențialul în acest domeniu și le vor oferi o perspectivă valoroasă asupra lumii antreprenoriale.

„Aşteptăm cu nerăbdare şi interes participarea la cea de-a II-a ediţie a Maratonului pentru Educaţie Antreprenorială, care pentru organizaţia CONAF Alba este un eveniment de debut. Rezultatele obținute anul trecut în alte judeţe ne motivează şi reprezintă, în acelaşi timp, o provocare. Avem încredere mai ales în isteţimea, spiritul de iniţiativă şi determinarea tinerilor noştri, care suntem convinşi că vor avea idei inovative şi vor fi extrem de competitivi”, a declarat Președinta CONAF Sucursala Alba, Adriana DUNA.

În cea de a doua ediție a ”Maratonului pentru Educație Antreprenorială”, începând cu luna ianuarie și până în prezent, au participat la orele de educație antreprenorială peste 12.000 de elevi din peste 130 de licee din 40 de localități din țară, din peste 20 de județe. Orele de educație antreprenorială au fost susținute de peste 150 de antreprenori. Etapele județene au debutat pe 21 martie la Galați, aceasta fiind urmată de cea din Timiș pe 4 aprilie, Brașov pe 8 aprilie, Brăila pe 10 aprilie. Semifinale ale competiției de planuri de afaceri vor avea loc și în județele: Arad, Argeș, Bihor, Buzău, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Gorj, Iași, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Tulcea și Mun București.De anul acesta programul a fost preluat și de către Republica Moldova.

 Programul este susținut de Auchan România (Gold partner) și Vodafone Business (Brave partner).

Parteneri Media:AGERPFRES, Capital, Wall Street, Vocea Vâlcii, Financial Intelligence, The Woman, TV Brașov, Ultima oră, Media Consulta, Antena 3 Constanța, Săptămâna Financiară, La pas prin Brașov, Events Max, Energynomics, SpotMedia, Club Antreprenor, Business Mark, 365 Transilvania, Evenimentul Zilei, Revista Cariere, România Pozitivă, BIZ, Curs de Guvernare, Tranzit, EM360, Focus Energetic, City TV Constanța, Profit, Business Review, E-Femeia, Mașini Utilaje, Info Financiar, Bizzi Live, Chindia Media, Juridice, Obiectiv Vocea Brăilei, KLARMEDIA – monitorizare media.

În prima ediție a ”Maratonului pentru Educație Antreprenorială”, care s-a desfășurat timp de 150 zile, peste 5.000 de elevi din: Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanța, Galați, Neamț, Timiș, Tulcea și din municipiul București au participat cu entuziasm la orele de educație antreprenorială din fiecare județ, finalizate cu competiția care a desemnat cele mai bune planuri de afaceri, cu potențial și sustenabilitate.

Programul este iniţiat ca urmare a acordului de Parteneriat – PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ pentru susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor, semnat de CONAF cu Ministerul Educației și Cercetării în anul 2019 și prelungit în anul 2022 pentru încă 4 ani.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate