.

COMUNICAT PSD Hunedoara

În urma ședinței Biroului Permanent al Organizației Județene PSD Hunedoara desfășurată joi, 9 noiembrie 2023, au fost luate hotărâri pe care Biroul de presă este împuternicit să le comunice publicului.

Având în vedere evenimentele petrecute în cursul zilei de 8 noiembrie 2023, în sediul Primăriei Orașului Simeria, mediatizate pe rețelele sociale și în mass-media, analizând comportamentul inadecvat al primarului Iulius Gelu Bedea, BPJ al PSD Hunedoara a decis suspendarea calității de membru PSD a domnului Iulius Gelu Bedea pe o perioadă de 6 luni și schimbarea sa din funcția de președinte al Organizației Locale a PSD Simeria. În funcția de președinte interimar a fost numit domnul deputat Ilie Toma, vicepreședinte al Organizației Județene a PSD Hunedoara.

Partidul Social Democrat nu admite derapaje de genul celor la care a asistat întreaga opinie publică. Avem convingerea că aleșii au datoria de a se preocupa în mod deosebit de bunăstarea comunității și de crearea unui cadru social echilibrat prin dialog deschis și implicare activă. De asemenea, interesele cetățenilor sunt mai presus de orice alte interese, iar PSD rămâne angajat în demersul de a susține dezvoltarea orașului Simeria.

În același timp, BPJ al PSD Hunedoara constată cu îngrijorare că prefectul județului Hunedoara, domnul Călin Petru Marian, profită în mod abuziv de acest incident pentru a-și hrăni orgoliul și foamea de publicitate. Rolul prefectului ca reprezentant al Guvernului în teritoriu este bine stabilit de legislația în vigoare și vizează respectarea legislației la nivelul administrațiilor publice și buna desfășurare a actvitățiilor instituțiilor deconcentrate.

Derapajele prefectului județului Hunedoara, implicarea sa în influențarea anumitor comisii de disciplină, insistența cu care încearcă să-și impună punctele de vedere astfel încât să producă haos și neîncredere în anumite instituții, trebuie să înceteze! BPJ al PSD Hunedoara își manifestă încrederea că prefectul județului Hunedoara își va reanaliza conduita și va reveni în limitele prevăzute de lege.

Tot în ședința de joi, BPJ al PSD Hunedoara a luat decizia schimbării din funcția de președinte al Organizației locale PSD Petroșani a domnului Ioan D. Rus. Interimatul va fi asigurat de către domnul senator Cristian Resmeriță, prim-vicepreședinte al Organizației Județene a PSD Hunedoara.

Biroul de Presă al Organizației Județene a PSD Hunedoara

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate