.

Colaborarea școală-comunitate dă roade

Când clopoțelul a anunțat energic și vesel sfârșitul unui an școlar plin de provocări am realizat că pentru Școala Gimnazială „Avram Iancu” Baia de Criș această finalitate nu este nici sfârșit, nici început, ci doar o continuitate înțeleaptă pe care ne-o insuflă experiența acumulată – susținea cu mândrie prof. Alexandru IGA, în calitatea sa de director.

În acest an școlar învățarea la distanță ne-a apropiat, la nivel de comunitate și alături de „mugurii de aur” ai școlii noastre am reușit să dăm viață unor proiecte care au colorat unitatea noastră  și au îmbunătățit procesul instructiv-educativ.

În primul rând, am finalizat modernizarea laboratorului de informatică.

Ilinca Lorinți, fostă elevă a școlii noastre, actualmente arhitect, a realizat planul de modernizare al acestuia. Este impresionant și emoționant să vezi cum foști elevi ai școlii își întorc atenția, timpul și creativitatea spre locul unde au învățat. Rezultatul este unul formidabil.  

Laboratorul de informatică primește acum călduros elevii dornici să deslușească tainele acestei științe a viitorului.

Bineînțeles, acest proiect nu putea fi concretizat fără un buget care să acopere necesarul de materiale. Profit de ocazie, pentru a mulțumi întregii comunități, autorităților locale și, nu în ultimul rând, cadrelor didactice.

Asociația Școlară Baia de Criș, creată în acest an școlar, a sprijinit proiectul derulat.

Tot cu ajutorul asociației am achiziționat și cărțile pentru premierea elevilor, la sfârșitul anului școlar care tocmai s-a încheiat. Grație colaborării școală-comunitate, curtea școlii devine, încet-încet, un loc mai primitor, o oază de verdeață care te invită înăuntru. Acest fapt se datorează, în principal, doamnei Ioana Oprea, deținătoarea unei pepiniere în comuna Baia de Criș care a donat plantele ornamentale și a reorganizat spațiul.

Astfel, pas cu pas, școala noastră se schimbă, se modernizează, se adaptează, dar păstrează și principiile veritabile care au consacrat-o.

Performanța școlară și seriozitatea s-au menținut și în acest an școlar. La evaluarea națională avem un procent de 100% promovabilitate. La acest rezultat a contribuit efortul susținut al colegilor mei atât în cadrul orelor desfășurate în mediul online, cât și față în față, dar și implicarea în programe complementare cum ar fi programul pilot ,,Școală după școală”, la care participă 50 de elevi.

 Privind înainte, dorim să menținem aceeași atitudine constructivă în ceea ce privește performanța școlară, dar și a modernizării spațiului de învățare (modernizarea grupurilor sanitare, a cancelariei și a sălilor de clasă).

Școala trebuie să fie un loc primitor, nu doar un loc unde se învață. Vrem ca instituția noastră să devină un topos al cunoașterii și pentru a concretiza această prioritate știm că nu trebuie să ne oprim aici…

Au consemnat Ioan Vlad, Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate