.

Circulară a Ministerului Educaţiei către şcoli pentru recuperarea zilelor libere nou introduse de Guvern: Aveţi obligaţia să vă actualizaţi orarul

Ministerul Educaţiei a trimis o circulară către toate școlile în care precizează că, pentru zilele libere nou introduse de Guvern, profesorii și elevii vor recupera orele pierdute înainte sau după datele respective, potrivit documentului obținut de Edupedu.ro. Adresa este semnată de secretarul de stat Sorin Ion și vine după ce, pe 28 decembrie 2022, Executivul Ciucă a aprobat încă trei zile libere pentru angajații din instituțiile de stat, implicit pentru cei din învățământ. Două dintre aceste zile sunt în perioada cursurilor din acest an școlar.

Este vorba despre 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august, după cum a anunțat Ministerul Muncii. Aceste zile vor face punte între sărbători legale și weekenduri. Două dintre ele, 23 ianuarie și 2 iunie 2023, influențează și calendarul școlar pentru că pică în perioade în care sunt cursuri.

În circulara despre care reprezentanții Ministerului menționaseră deja, pentru Edupedu.ro, că va fi trimisă în școli, reprezentanții instituției le scriu școlilor că au obligația să-și actualizeze orarul „în vederea recuperării” orelor din zilele libere.

Activitățile de recuperare se pot programa și anterior datelor de 23 ianuarie și 2 iunie, se mai arată în document.

Adresa prevede că părinții și elevii vor fi înștiințați despre programul de recuperare pentru zilele libere, iar inspectoratele vor monitoriza realizarea și respectarea acestuia.

Redăm conținutul documentului:

„Având în vedere că, prin HG nr. 1555/ 28.12.2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 1267/ 29.12.2022, pentru personalul instituțiilor și autorităților publice, zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 se stabilesc ca zile libere, vă comunicăm că aveți obligația să actualizați programul de funcționare/orarul unității, în vederea recuperării acestora.

Menționam că activitățile didactice aferente zilelor de 23 ianuarie și 2 iunie se pot programa și anterior acestor date.

Modificările de program vor fi comunicate personalului, elevilor și părinților, respectiv reprezentanților legali ai acestora.

Inspectoratele școlare județene/ISMB vor monitoriza realizarea programului de recuperare și respectarea acestuia”. /www.edupedu.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate