.

Centru de pregătire și examinare Cambridge

Cunoașterea limbilor de circulație internațională – după cum ne spunea recent prof. Maria CRISTEA (foto) în calitatea sa de director al Colegiului Național „Iancu de Hunedoara” din orașul de pe Cerna – este o necesitate în accesarea viitorului și perspectivelor de studiu și/sau muncă în străinătate. Limbile străine asigură un pașaport lingvistic către succesul educațional, profesional și personal.

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” este centru partener de organizare a examenelor cu recunoaștere internațională CAMBRIDGE, prin colaborarea cu European Examination Centre (EECENTRE). European Examinations Centre (EECentre) funcționează în România ca Authorised Platinum Exam Centre – titulatură oferită de Cambridge Assessment English (UK).

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”, prin intermediul catedrei de limbă engleză – a adăugat profesor Irma KISS – este un astfel de centru partener din 2019, organizând sesiuni de examene Cambridge FCE și CAE. În cei 4 ani de parteneriat, un număr tot mai mare de elevi susțin examenele și obțin Certificatele Cambridge, recunoscute internațional, ca urmare a oportunităților de dezvoltare profesională pe care le oferă.

Certificatele Cambridge English reprezintă o marcă a excelenței, fiind recunoscute de mii de organizații din întreaga lume, asigură o bază solidă și un cadru optim de învățare pentru  îmbunătățirea cunoștințelor de limba engleză. Cambridge English Qualifications corespund perfect nivelurilor din CECRL. Având în vedere că recunoașterea examenelor de către Ministerul Educației este, de asemenea, structurată pe nivelurile CECRL, Cambridge English Qualifications sunt pe deplin compatibile cu programa școlară. Examenele oferă un parcurs bine definit și permit ca fiecare nivel al CECRL să fie atins pas cu pas, oferindu-le elevilor încredere și un obiectiv concret de realizat.

Pregătirea pentru Cambridge English Qualifications presupune aprofundarea fiecărei competențe lingvistice corespunzătoare nivelurilor CECRL, deoarece fiecare examen este o evaluare sistematică a acestora: înțelegere scrisă și orală, exprimare scrisă și orală. Examenul are ca rezultat o diplomă internațională, care poate fi utilizată pe toată durata vieții.

Examenele Cambridge English sunt perfecte pentru a echivala proba de competențe lingvistice pentru admiterea la clasa a V-a și clasa a IX-a cu program intensiv sau bilingv de predare a limbii engleze, pentru a echivala proba de competențe lingvistice de la Bacalaureat, pentru a studia la universități prestigioase din afara țării sau din România sau angajatorilor pentru un stagiu profesional sau de recrutare, atât în țară, cât și în străinătate.

Misiunea colegiului nostru rămâne în continuare aceea de a identifica nevoile elevilor şi să încurajăm elevii să-și descopere și valorifice potențialul. Deoarece absolvirea acestor examene oferă cele mai prestigioase certificate pentru cei ce studiază limba engleză; fiind folosite în peste 130 de țări și recunoscute de peste 10.000 universități și angajatori pe plan internațional, vă așteptăm la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” pentru a susține examenele Cambridge și pentru a construi viitorul împreună!

Au consemnat Ioan Vlad, Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate