.

Cinci sute de copii din diaspora şi regiunile istorice vizitează judeţul Hunedoara

O nouă ediţie a Programului de Tabere ARC, dedicate elevilor din regiunile istorice româneşti şi din diaspora, a debutat la Centrul de Agrement Căprioara din Deva. Aici a avut loc deschiderea oficială a celei de-a XV-a ediții a taberelor ARC, odată cu sosirea primei serii de participanți.

Este vorba despre primii 48 de elevi de naționalitate română din regiunea Cernăuți, Ucraina, însoțiți de profesorii lor, care vor fi pentru o săptămână oaspeții județului Hunedoara. Consiliul Județean Hunedoara a fost reprezentat la festivitatea de deschidere de către vicepreședintele Ion Bădin.

Până în 3 septembrie, județul Hunedoara va primi circa 500 de elevi proveniți din regiunile istorice românești din afara granițelor țării și din diaspora. În decursul șederii la Deva, participanții vor avea ocazia să viziteze cele mai reprezentative locuri ale județului nostru și să afle mai multe despre cultura și civilizația românească.

Taberele ARC sunt organizate de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului de Externe al României, în parteneriat cu Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret din țară.

“Le dorim tuturor o ședere cât mai plăcută în județul Hunedoara”, a transmis CJ Hunedoara.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate