.

Cetățile Dacice din Munții Orăștiei – Destinația Anului 2024, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”

Alături de cetăți, Castelul Corvinilor din Hunedoara a ocupat un binemeritat loc I la categoria „Atracții cultural-educative”.
Competiția „Destinația Anului este considerată cel mai important proiect de promovare a turismului intern românesc și a avut ca scop premierea celor mai atractive destinații turistice din țara noastră. Numărul impresionant de turiști care au vizitat și votat acest ținut minunat, cumulat cu votul juriului și al specialiștilor din domeniu, au făcut ca și în acest an județul Hunedoara să se numere printre cele mai apreciate destinații.
Cetățile Dacice din munții Orăștiei, aflate pe teritoriul județului Hunedoara, sunt obiective valoroase, înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Situl de la Sarmizegetusa Regia, fosta capitală a Regatului Dac din vremea lui Decebal, se bucura de mare popularitate în rândul vizitatorilor, ca urmare a promovării intense de care a beneficiat imediat ce a fost preluată în administrare de către Consiliul Județean Hunedoara. Și cetățile dacice de la Costești, Blidaru, Piatra Roșie și chiar Bănița, cu accesul său foarte dificil, au început să câștige vizibilitate și au devenit din ce în ce mai atractive pentru amatorii de turism istoric, după intrarea acestora în patrimoniul județului. Cele cinci cetăți sunt în grija Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara.
La ediția din acest an, rezultate excelente au obținut și:
– Țara Hațegului – Retezat – locul 3 la categoria „Regiuni eco-turistice”;
– Dinosaur World Transylvania – nominalizare la categoria „Distracție și Aventură”.
Vă mulțumim tuturor pentru votul acordat și pentru faptul că apreciați și vizitați județul Hunedoara. Noi știm că avem foarte multe destinații extraordinar de frumoase, fie că sunt regiuni întregi, fie că sunt atracții turistice, locuri și oameni de excepție!
Vă invităm în județul Hunedoara pe toți cei care nu ați ajuns încă, pentru a vizita destinațiile câștigătoare, precum și celelalte atracții de la noi.
Fiți oaspeții unui ținut de basm, în care istoria, legendele și natura trăiesc în armonie.
Felicitări tuturor celor care administrează aceste obiective minunate și se îngrijesc de punerea lor în valoare!
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate