Cele mai înalte vârfuri din Europa – o nouă provocare pentru Adrian Ahriţculesei

Alpinistul Adrian Ahriculesei, care a reuşit în ianuarie să încheie „Circuitul celor şapte vulcani”, şi-a propus ca din acest an să înceapă un nou proiect ce vizează cucerirea celor mai înalţi munţi din Uniunea Europeană, Norvegia şi Elveţia.

Alpinistul din Petroşani a primit titlul de „Cetăţean de Onoare” al judeţului Hunedoara, cu prilejul unei şedinţe a Consiliului Judeţean.

„Este o onoare pentru mine să primesc acest titlu. Sunt fericit pentru că mi-am atins obiectivul de a încheia circuitul Seven Summit Vulcanoes. Fără disciplină şi fără ajutorul mai multor oameni nu aş fi reuşit. Mi-am făcut un plan de antrenament, m-am ţinut de el, am încercat să fac antrenamente cel puţin cinci zile pe săptămână”, a declarat sportivul din Valea Jiului.

El a ţinut să menţioneze sprijinul pe care l-a primit din partea administratorului public al judeţului Hunedoara, Costel Avram.

Potrivit managerului său, Adrian Jurcă, următorul proiect va debuta în vara acestui an. „Este un proiect care se va derula pe o perioadă de doi ani. Anul acesta sperăm să cucerim vârful Mont Blanc (4.809 metri, la graniţa dintre Franţa şi Italia), apoi ne vom îndrepta atenţia spre Portugalia şi Spania”, a precizat Jurcă.

Alpinistul Adrian Ahriţculesei a devenit primul bărbat din România care a cucerit cei mai înalţi şapte vulcani din lume, ultimul fiind Mount Sidley (4.285 metri), în Antarctica. A reuşit această performanţă pe 17 ianuarie, după o ascensiune de opt ore, pe un frig extrem, la minus 35 de grade Celsius.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate