Atelier de creativitate pentru copiii din cartierul Grigorescu

„AlerT în Deva” i-a învățat pe copiii din cartierul Grigorescu să confecționeze mărțișoare și felicitări pentru mame. Au dat o mână de ajutor și voluntarii Crucii Roșii Deva.

Acțiunea a avut loc sâmbătă, 4 martie 2023, la Adăpostul de urgență pe timp de noapte – transformat pe loc în atelier de creativitate, și este prima activitate din seria proiectelor care se vor desfășura, lunar, pentru copiii din familii vulnerabile, în cadrul unui parteneriat încheiat între Direcția de Asistență Socială Deva și Asociația „AlerT în Deva”.

Atelierul de creativitate organizat sâmbătă a reunit două serii de participanți – copii, între 4 și 12 ani, care s-au întrecut în a scrie cele mai inspirate cuvinte pe felicitarea pe care o vor dărui mamei, de 8 Martie.

Cine nu a știut să scrie, a primit ajutor din partea voluntarilor. Și la fel s-a întâmplat la confecționarea mărțișoarelor.

Toate accesoriile necesare au fost puse la dispoziție de voluntarii „AlerT în Deva”. Fiecare copil a primit un cartonaș colorat, șnur și suport pentru mărțișor, bandă adezivă și abțibilduri decorative – plus idei și ajutor pentru confecționarea unui mărțișor în doar câteva minute.

Atelierul de creativitate a reușit să capteze interesul copiilor, iar crearea mărțișoarelor le-a testat răbdarea și i-a învățat să fie atenți în privința detaliilor.

Fiecare participant la acțiune s-a străduit să pregătească mamei cel mai frumos dar – așa că toți copiii au fost felicitați, la finele evenimentului.

Odată cu felicitările, au primit și o temă pentru acasă: confecționarea unui mărțișor pe care să-l dăruiască voluntarilor cu care s-au împrietenit sâmbătă, la atelierul de creativitate. Surpriza trebuie să fie gata până la următoarea întâlnire, care va avea loc la începutul lunii aprilie.

Direcția de Asistență Socială Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate