.

Cei mai buni şahişti ai lumii vor juca la Bucureşti

Vești extraordinare pentru fanii șahului din România. Bucureștiul va găzdui anul acesta cea mai mare competiție a acestul sport: “Grand Chess Tour”, un fel de Liga Campionilor la șah, care va reuni primii 10 cei mai bine clasați mari maeștrii ai lumii.

Aceștia se vor lupta în România, între 4 și 11 noiembrie, pentru un loc în Marea Finală de la Londra, unde câștigătorul va primi premiul de un milion 750.000 de dolari.

“Cap de afiș” va fi reeditarea meciului pentru titlul mondial de anul trecut, între norvegianul Magnus Carlsen și Fabiano Caruana.

Amintim, a fost o confruntare “istorică”, în care scandinavul a triumfat în fața americanului abia la baraj, după 12 remize consecutive.

Etapa de la București va fi a 6-a și penultima din circuitul “Grand Chess Tour”, după ParisZagrebAbidjan în Coasta de Fildeș și două în America, la St. Louis.

După runda din România și înaintea Marii Finale de la Londra, cei mai mari șahiști ai lumii se vor mai confrunta doar în India, la Calcutta.

Ultima oară când un campion mondial a jucat la București a fost în 2006. Atunci, bulgarul Veselin Topalov l-a învins pe fostul campion european, românul Dieter Nisipeanu./www.europafm.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate