.

Ce pedeapsă primesc 2 minori din Lupeni prinși tâlhărind o femeie

În data de 14.01.2019, în jurul orei 16:37, Poliţia Municipiului Lupeni a fost sesizată de o femeie în vârstă de 58 de ani despre faptul că, în timp ce se deplasa către domiciliu, pe strada Trandafirilor, din municipiul Lupeni, a fost ajunsă din urmă de un tânăr, care i-a smuls poşeta de pe umăr, după care a fugit.

Reclamanta a precizat că în poşetă se aflau 160 de lei şi mai multe obiecte personale.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, iar în urma activităților investigative întreprinse au stabilit că un minor în varstă de 16 ani, însoţit de un alt minor, în vârstă de 17 ani, ambii din Lupeni, au urmărit partea vătămată din zona magazinului unde aceasta şi-a făcut cumpărăturile, iar cand femeia s-a apropiat de scara blocului, minorul în vârstă de 16 ani   a deposedat-o de poșetă.

În urma analizării probelor administrate în cauză Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani a dispus continuarea cercetărilor cu minorul în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de furt.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate.  Nu purtaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, cum ar fi telefoanele mobile. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia. Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi astfel şansele de identificare, prindere şi pedepsire a agresorului.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate