.

Bucureşci: Proiectele comunei merg mai departe

Chiar dacă bugetul local nu permite derularea unor investiţii de amploare, administraţia locală din comuna Bucureşci a demonstrat că acolo unde există interes pentru problemele comunităţii se găsesc soluţii convenabile. Aşa se face că Primăria Bucureşci a accesat finanţări prin diverse programe guvernamentale nerambursabile, iar rezultatele se văd.

„Suntem o comună mică şi nu ne permitem finanţarea unor investiţii mari pentru că nu avem suficienţi bani la bugetul local. Soluţia este, aşa cum am spus în mai multe rânduri, găsirea unor axe de finanţare prin care putem atrage bani pentru ceea ce dorim să facem în comună. Trebuie spus că este şi meritul colegilor mei din primărie care caută diverse posibilităţi de finanţare. Prin urmare, cu ajutorul fondurilor atrase prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” introducem apa în satul Şesuri, unde vara este mare secetă în fântâni. Este un proiect care se derulează în condiţiile stabilite. Am primit deja prima tranşă de bani, iar lucrările sunt realizate în proporţie de 50%”, a spus primarul comunei Bucureşci, Mircea Florin Ghilean.

Un alt proiect se derulează prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi vizează şcoala gimnazială, prin reabilitarea energetică şi dotarea cu mobilier şi materiele didactice.

La aceeşi sursă de finanţare se referă şi investiţia care prevede instalarea unei staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

Nu în ultimul rând, Primăria Bucureşci a câştigat o finanţare nerambursabilă prin Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale (AFIR), pentru cumpărarea unui miniexcavator, drujbe şi motocositoare necesare pentru activităţile edilitar-gospodăreşti.

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate