.

Bucureşci: Alimentarea cu apă şi masa caldă pentru elevi, pe lista priorităţilor primarului

Un standard de viaţă cât mai bun pentru oameni, acesta este obiectivul principal al administraţiei locale din comuna Bucureşci. Realitatea din teren confirmă această afirmaţie pentru că în această comună din Ţara Zarandului s-au realizat multe proiecte, în ciuda unui buget local redus, care nu permite dezvoltarea unor investiţii de amploare fără un sprijin din surse externe.

Evident, atenţia autorităţilor s-a îndreptat spre fondurile europene, pe diferite axe de finanţare, dar şi spre finanţări guvernamentale, prin programe dedicate ale ministerelor. Unul dintre proiectele importante aflate acum în implementare este cel de alimentare cu apă a satului Şesuri.

„Contractul de finanţare pentru acest obiectiv de investiţii a fost semnat. Proiectul este importat pentru comunitatea locală din satul Şesuri, pentru că oamenii îşi doresc să beneficieze de apă curentă, mai ales că seceta îşi face simţită prezenţa acolo în perioada verii. Finanţăm acest proiect prin Programul Național de Investiții (PNI) “Anghel Saligny” . Valoarea finanțării se ridică la peste 480.000 de lei, fonduri nerambursabile. Am depus actele necesare pentru cea de-a doua tranșă de bani din finanțare”, a declarat primarul comunei Mircea Florin Ghilean.

Edilul local a menţionat că proiectul este unul de durată şi că se află pe lista de priorităţi a primăriei.

O veste bună vine şi dinspre şcoala generală din comună. Primăria Bucureşci a fost acceptată într-un proiect derulat de Inspectoratul Şcolar Judeţean prin care copiii cuprinşi în sistemul public de educaţie beneficiază de o masă caldă, la şcoală.

„Consiliul Local Bucureşci a aprobat o hotărâre prin care se acordă o masă caldă pe zi preşcolarilor şi elevilor care frecventează cursurile şcolii din comună. Proiectul este acum în faza de achiziţie publică. Estimez că dacă toate procedurile se vor derula fără sincope, atunci primele mese calde pentru copii vor putea fi oferite începând de luna viitoare”, a adăugat primarul comunei Bucureşci.

Mircea Ghilean a mai remarcat faptul că locuitorii comunei Bucureşci şi-au achitat, în mare parte, obligaţiile către stat, beneficiind şi de reducerea de 10% oferită de Consiliul Local.

„Le mulţumesc pentru efortul făcut atât anul trecut, cât şi în primele trei luni ale acestui an. Ştiu că nu este uşor şi, de aceea, le transmit tuturor gândurile mele cele mai bune”, a comchis primarul comunei Bucureşci.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate