.

Bolnavii de cancer neasigurați vor avea servicii medicale decontate, de la 1 iulie

Bolnavii de cancer neasigurați vor avea servicii medicale decontate, de la 1 iulie. Pacienţii neasiguraţi în Planul Naţional de Cancer vor beneficia, de la 1 iulie, de servicii medicale și investigații gratuite, care vor fi decontate de la bugetul de stat.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Valeria Herdea, a declarat joi, pentru Agerpres, că de la 1 iulie vor fi incluse servicii gratuite pentru pacienţii neasiguraţi în Planul Naţional de Cancer, care vor fi decontate de la bugetul de stat, după ce, la finalul anului trecut existau 204.722 de cazuri de cancer.

„Avem Planul Naţional de Cancer, în cadrul acestui plan s-au introdus servicii şi pentru neasiguraţi, ceea ce este un mare fapt faţă de alte ţări. Prin introducerea în acest plan naţional de cancer a acestui segment de populaţie, cel neasigurat, înseamnă că dânşii au acces la servicii de prevenţie – asta înseamnă că depistez precoce -, la servicii de diagnostic şi pot să acceseze şi planul de tratament. Deci este un mare pas înainte.

Banii vin de la bugetul de stat, aici e diferenţa. În Programul Naţional de Cancer există multe lucruri care intră acum, de la 1 iulie. /www.alba24.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate