.

BISTRA: Compartimentul de Asistență Socială al comunei distribuie, după data de 5 a fiecărei luni,  tichetele sociale pentru grădiniță

Compartimentul de Asistență Socială al Comunei Bistra va începe distribuirea, după data de 5 a lunii  mai, a tichetelor sociale pentru grădiniță, aferente lunii aprilie 2024. Stimulentul educațional se acordă preșcolarilor care provin din familii cu venituri mici și este condiționat de prezența zilnică a copiilor la grădiniță.

Tichetele sociale pot fi ridicate de la sediul Primăriei Bistra, Compartimentul de Asistență Socială.

Potrivit Compartimentului de Asistență Socială,  un număr de 12 preșcolari, cu vârste între 3-6 ani, din comuna Bistra, beneficiază de tichetele sociale aferente lunii aprilie 2024.

„Aceste tichete sociale pentru grădiniță sunt un stimulent educațional. Tichetele pot fi folosite pentru achiziționarea produselor necesare preșcolarilor: produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite și articole școlare. Îi îndemn pe părinții care îndeplinesc condițiile conform legii să depună la Primărie dosarul cu actele necesare pentru a obține aceste tichete”, declară Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Tichetul social pentru grădiniță are o valoare nominală lunară de 133 lei/copil.

Stimulentul educațional se acordă:

– din oficiu, copiilor cu vârsta de 3-6 ani, din familiile care beneficiază de venit minim de incluziune

– pe bază de cerere scrisă, copiilor cu vârsta de 3-6 ani, care se află în îngrijirea altei persoane, desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, cu condiția ca veniturile pe persoană să nu depășească nivelul maxim de venit pentru acordarea venitului minim de incluziune: 879 lei/persoană, în funcție de dimensiunea familiei calculată

Tichetele sociale pentru grădiniță se acordă lunar, pe tot parcursul anului școlar. În anul școlar 2022-2023, prin Compartimentul de Asistență Socială a Comunei Bistra, au fost distribuite 125 de tichete, în valoare totală de 13.905 lei.

Stimulentul educațional este finanțat de la bugetul de stat și nu se ia în calcul la stabilirea veniturilor în baza cărora se acordă beneficii de asistență socială.

Foto: arhivă

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate