Avram Iancu – abandon în traversarea Lacului Balaton

Înotătorul Avram Iancu a fost nevoit să întrerupă, ieri, traversarea Lacului Balaton (Ungaria) din motive de sănătate. Bibliotecarul din Petroşani a fost scos din apă de echipa de suport după 21 de ore de înot continuu în care a străbătut aproape 29 de kilometri.

Abandonul a fost cauzat de problemele de sănătate apărute la stomac, ultimele trei ore, din cele 21 petrecute pe lac, fiind apreciate de acesta ca “agonizante”.

Din cauza riscului iminent de înec, Avram Iancu a fost ridicat în barcă de echipa de suport şi a întrerupt cursa.

„Vă anunţ cu tristeţe în suflet că stomacul meu m-a trădat. Am încercat din răsputeri să ating măcar obiectivele intermediare ale înotului. A fost imposibil. După 21 de ore de înot în care ultimele 3 au fost agonizante a trebuit să fiu ridicat pe barcă. Înecul era iminent. Fără combustibil nicio maşină nu poate să meargă, cu atât mai mult un om care nu mai primea nici un fel de aliment”, a transmis Avram Iancu.

Înotătorul Avram Iancu a început, miercuri dimineaţa, să înoate în Lacul Balaton din Ungaria pe care intenţiona să-l străbată de la un capăt la altul, pe o lungime de 75 de kilometri, şi să stabilească un nou record european la înotul de anduranţă.

Iancu a estimat că va traversa lacul în aproximativ 48 de ore, ceea ce ar fi cu aproape cinci ore mai mult decât actualul record european, de 43 de ore şi 15 minute.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate